Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

De: Ana Obretin / 02.02.2022, 10:35
Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

„Godzilla vs Kong” și „Black Widow” au fost incluse în top 10 cele mai piratate filme din 2021. Peste 82 de miliarde de vizite pe site-uri de streaming ilegal au fost înregistrate în perioada ianuarie și septembrie 2021, potrivit companiei americane Akamai.

Astfel, „Godzilla vs Kong” ocupă primul loc în Top 10 cele mai piratate filme în perioada menționată mai sus. Lansat în martie anul trecut în SUA, acest film a fost disponibil simultan și pe platforma HBO Max. La acea vreme, el a marcat una dintre cele mai profitabile lansări de la începutul pandemiei, cu încasări de aproape 470 de milioane de dolari. Dar, din cauza crizei sanitare, filmul nu a putut fi difuzat pe marele ecran în multe teritorii. În multe țări, superproducția a fost lansat în VOD.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai bune filme adaptate după jocuri video

Top 3: Interpretări extraordinare de roluri de băieți răi sau ticăloși în filme

Filme de dragoste: Top 10 cele mai frumoase pelicule (Video)

Locul al doilea în Top 10 cele mai piratate filme este ocupat de „Zack Snyder’s Justice League”. Pelicula de patru ore, lansată tot în martie 2021, este o reinterpretare a blockbusterului din 2017.

Pe locul trei s-a poziționat „Black Widow”, prima producție Marvel – Disney cu Scarlett Johansson în rolul principal. 

„Loki”, pe primul loc în Top 10 cele mai piratate seriale

Top 10 cele mai piratate filme este completat de „Fast and Furious 9„, producțiile Warner Bros., lansate și ele simultan pe HBO Max, „Mortal Kombat” și „The Suicide Squad”, „Cruella” (Disney), cu Emma Stone, pelicula cu supereroi „Wonder Woman 1984”, „Raya și The Last Dragon” și „Jungle Cruise”.

În ceea ce privește serialele, „Loki”, de la Marvel, este cel mai piratat, urmat fiind de „WandaVision”. În Top 10 cele mai piratate seriale urmează „Rick și Morty” (sezonul 5), „Falcon and The Winter Soldier”, „The Walking Dead” (sezonul 10), „Game of Thrones” (sezonul 8), „The Flash” (sezonul 7), „Vikings” (sezonul 6), „True Beauty” (sezonul 1) și S”uperman & Lois” (sezonul 1).

„Dacă luați în considerare numai industriile de televiziune și film, au fost înregistrate 82 de miliarde de vizite pe site-uri de piraterie între ianuarie și septembrie 2021. Dacă adăugați muzică, software și publishing, totalul crește la peste 132 de miliarde”, transmite Akamai.

Statele Unite ale Americii (13,5 miliarde), Rusia (7,2 miliarde), India (6,5 miliarde), China (5,9 miliarde) și Brazilia (4,5 miliarde) formează topul locurilor de unde se piratează cel mai mult

CITEȘTE ȘI: Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

Genurile de filme pe care cinefilii pur și simplu nu le pot „digera”

Cele mai spectaculoase scene de luptă cu sabia din filme și seriale (VIDEO)

Foto: Profimedia Images