Personajul Loki este gender fluid, în noua serie omonimă Disney +

De: Nicoleta Lepădatu / 07.06.2021, 21:59
Personajul Loki este gender fluid, în noua serie omonimă Disney +

Într-o avanpremieră a trailerului seriei „Loki“, a cărei protagonist este Tom Hiddleston, care va începe să fie difuzată în această săptămână, un fișier care documentează Autoritatea pentru Variația Timpului a lui Loki Laufeyson are „FLUID” listat la gen.

Seria „Loki“ îi are în rolurile principale pe Owen Wilson, care este Mobius M. Mobius, pe Gugu Mbatha-Raw în rolul Ravonna Renslayer și Wunmi Mosaku în rolul Hunter B-15, precum și pe Sophia Di Martino și pe Richard E. Grant.

Hiddleston a apărut pentru prima dată ca personaj în „Thor“ în 2011 și a continuat să apară în rolul din „The Avengers“ din 2012, „Thor: Lumea întunecată“, din 2013, „Thor: Ragnarok“, din 2017 și „Avengers: Infinity War“, din 2018.

Genul lui Loki a fost speculat și în urma unei cărți de benzi desenate în care Odin îl numea pe acesta, „fiul meu și fiica mea și copilul meu care este ambii”. Fluiditatea de gen a lui Loki a fost, de asemenea, subliniată în cartea din 2019 „Loki: Where Mischief Lies“ a scriitoarei Mackenzi Lee.

„Cred că subtonurile ciudate sunt intrinseci lui Loki și magiei sale”, a spus Lee, pentru Comics Beat în 2019. „Fiind deja un personaj care își poate schimba forma în care apare, asta îl face deja fluid și, încă din versiunile sale în miturile nordice, îl vedem pe Loki manipulându-și genul și luând o varietate de parteneri.”

Zeul nordic al relelor s-a întors din morți cu propria sa serie din șase părți. Loki (Tom Hiddleston), care a fost de mult o figură recurentă în Universul Cinematic Marvel, a fost în general un ticălos, încercând în diferite moduri să cucerească Asgard (planeta sa natală) sau Pământul.

De asemenea, are o capacitate specială  de a reveni în mod regulat de la moartea aparentă. Dar aici, antieroul înșelător are probleme cu Autoritatea pentru Variația Timpului, unde este forțat să răspundă pentru crimele sale împotriva cronologiei și este pus să aleagă: va fi șters din realitate sau ajută la anihilarea unei amenințări și mai mari.

CITEȘTE ȘI: Tom Hiddleston – Biografie, informaţii, poze

Foto: Profimedia Images