Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical pentru o sumă record

De: Nicoleta Lepădatu / 16.12.2021, 06:40
Bruce Springsteen și-a vândut catalogul muzical pentru o sumă record

Bruce Springsteen și-a vândut întregul catalog muzica către Sony Music pentru aproximativ 500 de milioane de dolari, în ceea ce se pare că este cea mai mare sumă obținută de către un artist până acum. El a reușit să depășească recordul anterior deținut de către Bob Dylan care și-a vândut drepturile asupra muzicii sale către Universal pentru aproape 400 de milioane de dolari.

Reprezentanții lui Bruce Springsteen și Sony Music fie au refuzat, fie nu au răspuns solicitărilor de comentarii, dar mai multe surse din industrie au confirmat pentru publicația Variety că afacerea a fost încheiată.

Știrile despre negocieri au apărut pentru prima dată la începutul lunii trecute; deși nu a existat niciun comentariu oficial, sursele au spus că acordul pentru muzică înregistrată – care include albume multipremiate precum „Born in the USA”, „Born to Run” și „Darkness on the Edge of Town” – a fost finalizat. Deși suma inițială care se vehicula a fost de 350 de milioane de dolari, faptul că și Sony, și Universal au fost interesate de achiziție a dus la o intensificare a licitației, care a reușit să crească semnificativ suma finală.

În timp ce Bruce Springsteen este la Columbia Records de la Sony Music de când a semnat pentru prima dată cu casa de discuri în 1972, el a dobândit drepturile asupra muzicii sale ca parte a unei renegocieri a contractului la un moment dat în anii 1990; dar astfel de mișcări sunt rareori raportate.

Vânzarea drepturilor asupra muzicii lor este o anatema pentru mulți artiști, dar pe măsură ce ating sau depășesc vârsta standard de pensionare și încep să-și planifice succesiunea, vânzarea este o opțiune atractivă – mai ales astăzi, deoarece cataloagele de melodii ajung la evaluări neimaginate anterior, iar artiștii iau în considerare că a lăsa moștenire catalogul muzical, deși un bun valoros, este destul de complicat, pentru că acesta necesită o gestionare extinsă pentru a-i optimiza valoarea.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bruce Springsteen negociază vânzarea catalogului său muzical către Sony Music