„Minions: The Rise of Gru”, pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 05.07.2022, 12:32
„Minions: The Rise of Gru”, pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul lansării

Lungmetrajul animat „Minionii 2/ Minions: The Rise of Gru” s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul lansării, cu încasări de 1.565.467 de lei.

Filmul regizat de Kyle Balda, Brad Ableson și Jonathan del Val are acțiunea plasată imediat după evenimentele din primul lungmetraj din franciză, în anii 1970. Gru, un admirator al unui grup de super-răi cunoscut sub numele de Vicious 6, pune la cale un plan pentru a deveni suficient de rău pentru a li se alătura. Când Vicious 6 îl concediază pe liderul grupului, legendarul luptător Wild Knuckles.

Gru este intervievat pentru a deveni cel mai nou membru al lui. Lucrurile se înrăutățesc doar după ce Gru le fură o piatră prețioasă cu ajutorul lui Kevin, Stuart, Bob, Otto și al celorlalți minioni și devine brusc inamicul de moarte al vârfului răului, potrivit Cinemagia.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend în această săptămână se află lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, cu încasări de 285.460 de lei. Filmul, care a urcat de pe locul 4 de săptămâna trecută, a depășit de curând suma de un miliard de dolari încasări la nivel global.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

Pe poziția a treia în box office-ul românesc din această săptămână se află „Jurassic World: Dominația/ Jurassic World: Dominion”, cu încasări de 243.690 de lei. Acțiunea filmului este situată la patru ani după ce Isla Nublar a fost distrusă. Dinozaurii trăiesc și vânează, în întreaga lume, alături de oameni. Actualul echilibru fragil va redesena viitorul, dar mai ales va stabili dacă omul poate rămâne în vârful lanțului trofic. Pelicula este regizată de Colin Trevorrow, iar din distribuție fac parte Daniella Pineda, Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, Sam Neill, Laura Dern.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: „Elvis”, care a vândut bilete de 199.027 de lei, „Telefonul negru” (196.150 de lei), animațiile „Lightyear” (56.315 de lei) și „Fabrica de vise/ Dreambuilders” (36.297,40 de lei), „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi (35.291 de lei), „Înimă de foc: Neînfricata/ Fireheart” (17.007 lei) și „Sonic the Hedgehog 2” (8.222 de lei).

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Foto: Profimedia Images