„Moonfall” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

De: Nicoleta Lepădatu / 08.02.2022, 07:59
„Moonfall” intră direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

„Moonfall”, un film SF  care aduce în discuție o nouă teorie – Luna nu este satelitul natural al Pământului, în regia lui Roland Emmerich, autorul unora dintre cele mai mari filme SF („Ziua Independenței”, „2012”), a intrat direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei, cu încasări de 506.433 de lei.

În „Moonfall”, o forță misterioasă doboară Luna de pe orbită și o aruncă pe un curs de coliziune cu Pământul. Filmul spune povestea unei misiuni NASA, în care fostul astronaut Jocinda „Jo” Fowler (Halle Berry, câștigătoarea unui Oscar) trebuie să plece într-o misiune de salvare în spațiu și descoperă un secret incredibil despre singurul satelit „natural” al Pământului.

Cu implicarea și îndrumarea agenției NASA, care s-a asigurat de acuratețea operațiunilor și a limbajului prin consilierii săi ce au ghidat echipa de producție a filmului, „Moonfall” se anunță a fi unul dintre cele mai bine realizate filme de gen, cu un buget de producție impresionant, chiar dacă încasările din cinematografele nord-americane au fost unele dezamăgitoare.

Din distribuția filmului mai fac parte Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Charlie Plummer, Kelly Yu, Eme Ikwuakor, Carolina Bartczak și Donald Sutherland.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc coboară câștigătorul de săptămâna trecută, filmul „Spider-Man: No Way Home” , cu încasări de 240.972 de lei.

„Omul-Păianjen: Niciun drum spre casă/ Spider-Man: No Way Home”, care îi reunește pe regizorul Jon Watts și starul Tom Holland, este produs de Sony Columbia Pictures, care controlează drepturile pentru Spider-Man, și Marvel Studios, al Disney. Lungmetrajul lui Watts combină trei generații de filme cu Omul-Păianjen și îi include pe actorii care au interpretat anterior personajele negative Willem Dafoe („Omul Păianjen” din 2002), Alfred Molina („Omul Păianjen 2” din 2004) și Jamie Foxx („The Amazing Spider-Man 2” din 2014). De asemenea, în film joacă Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jacob Batalon, Marisa Tomei, Jon Favreau și Benedict Wong.


Pe locul al treilea în box office-ul românesc de weekend se află tot o premieră, primul anime distribuit în cinematografele din România, cu încasări de 188.053 de lei. ”Belle” este cel mai recent film al vizionarului regizor japonez Mamoru Hosoda, nominalizat la Oscar pentru ”Mirai”.

Mamoru Hosoda, preocupat de viitor și tehnologie, propune în ”Belle” o nouă realitate virtuală, în care fiecare poate deveni ceea ce își dorește să fie. U este comunitatea virtuală creată și guvernată de cinci înțelepți numiți Vocile, cea mai mare organizație virtuală din toate timpurile, în continuă creștere, cu mai mult de 5 miliarde de utilizatori. U folosește ultima tehnologie de partajare corporală prin care utilizatorii se pot relaxa si distra împreună. În lumea U, AS este avatarul fiecărui utilizator. AS este creat automat plecând de la informațiile biometrice personale. U este o altă realitate. AS este un alt tu. O poți lua de la capăt în U, nu și în realitate.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de  ”Clifford the Big Red Dog”, cu încasări de 150.151 de lei, „Encanto” (141.244 de lei), „Tabăra” (111.387 de lei), „Scream” (80.072 de lei), „355” (67.772 de lei), „The King’s Man: Începutul” (67.163 de lei) și „Sing 2” (53.481 de lei).

 

CITEȘTE ȘI: Marvel și Sony confirmă că au în dezvoltare cel puțin încă un film „Spider-Man”

„355”, thrillerul care revoluționează filmele cu spioni, din 7 ianuarie în cinema

Foto: Vertical Enterteinment