BTS și Ed Sheeran, marii câștigători de la MTV European Music Awards. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

De: Nicoleta Lepădatu / 15.11.2021, 07:04
BTS și Ed Sheeran, marii câștigători de la MTV European Music Awards. Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a luat niciun trofeu

Ed Sheeran şi BTS sunt principalii câştigători ai MTV European Music Awards 2021 (EMA), în timp ce Justin Bieber, care a avut cele mai multe nominalizări, nu a reușit să ia niciun trofeu la gala desfășurată la Budapesta.

Cântăreţul britanic Ed Sheeran a obţinut două dintre cele mai importante premii, „Cel mai bun artist” şi „Cea mai bună piesă” pentru ”Bad Habits”, la cea de-a 28-a ediţie a MTV Europe Music Awards, desfăşurată duminică seara în capitala Ungariei.

Pe scena de la Papp Laszlo Budapest Sportarena, trupa sud-coreeană BTS a fost încoronată cu cele mai multe premii – patru în total: „Cel mai bun grup” şi „Cel mai bun artist pop”, precum şi „Cel mai bun artist K-Pop” şi „Cei mai buni fani”.

Primul premiu decernat la gala de la Budapesta a fost însă acordat lui Maluma, „cel mai bun artist latino”. În discursul său, artistul columbian a mulţumit echipei şi mamei sale, după ce s-a declarat „foarte mândru să fie latino”. Distincţia de „Cel mai bun artist latino” este cu atât mai meritorie având în vedere categoria rivalilor săi pentru acest premiu: Bad Bunny, J. Balvin, Rosalia, Rauw Alejandro şi Shakira.

În ceea ce priveşte celelalte genuri muzicale, cântăreaţa americană originară din Trinidad şi Tobago Nicki Minaj a câştigat la hip-hop, formaţia italiană Maneskin, câştigătoarea Eurovision 2021 – la rock, muzicianul american Lil Nas X – cel mai bun videoclip, pentru controversatul „Montero (Call Me By Your Name)”, britanicul Yungblud – la muzică alternativă, în timp ce DJ-ul francez David Guetta este câştigătorul MTVEMA 2021 pentru cea mai bună muzică electronică.

Rapperiţa americană Saweetie, care a şi prezentat gala, a fost desemnată cel mai bun artist debutant.

Anul acesta a fost acordat şi premiul MTV EMA Generation Change Award, care onorează tinerii din întreaga lume care luptă pentru a promova „egalitatea şi dragostea”, combătând în acelaşi timp politicile anti-LGBTQ+, la o gală ce a promis să promoveze egalitatea şi vizibilitatea drepturilor LGBTQ+, care au fost subminate în Ungaria, gazda ceremoniei.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Justin Bieber a obţinut cele mai multe nominalizări la MTV Europe Music Awards