MTV Video Music Awards: „Montero” – clipul anului; Connor McGregor și Machine Gun Kelly, pumni pe covorul roșu (VIDEO)

De: Ana Obretin / 13.09.2021, 10:44
MTV Video Music Awards:

Rapperul Lil Nas X a câștigat premiul pentru cel mai bun videoclip al anului, „Montero (Call Me By Your Name)”, la ediția de anul acesta a MTV Video Music Awards, care a avut loc duminică seară, la New York. Același clip a mai fost recompensat cu premiile pentru cea mai bună regie și cele mai bune efecte speciale.

Un alt mare câștigător al serii a fost Justin Bieber, care a revenit triumfător pe scenă ca interpret și câștigător al premiului pentru cel mai bun artist. Aceasta a fost pentru prima dată în ultimii șase ani când Bieber a cântat pe scena MTV VMA, duminică interpretând „Stay”, cu Kid LAROI, și apoi single-ul său „Ghost”.

În afară de premiul pentru artistul anului, Bieber a mai primit trofeul pentru cea mai bună piesă pop, „Peaches”. 

Anul acesta, gala a sărbătorit a 40-a aniversare a MTV, iar spectacolul a beneficiat de prezența unor vedete consacrate la începuturile rețelei, precum Cyndi Lauper și Madonna, dar și nume noi, ca Olivia Rodrigo, Lil Nas X, Camila Cabello și Chloe. De altfel, deschizând show-ul, Madonna, îmbrăcată într-o ținută sexy din piele, a spus mulțimii care țipa: „Au spus că nu va dura. Dar suntem încă aici”. 

Premiul pentru cel mai bun artist debutant i-a revenit Oliviei Rodrigo, care a mai primit trofeul pentru piesa anului, „Drivers License”.

Billie Eilish a primit premiul pentru cel mai bun clip votat de fani, pentru piesa „Your Power”, dar și pe cel pentru cel mai bun videoclip latin, „Lo Vas A Olvidar”, piesă interpretată cu Rosalia.

BTS a câștigat trei premii, pentru cel mai bun grup, cea mai bună piesă K-pop și melodia verii, pentru „Butter”, potrivit Variety.

Incident pe covorul roșu la MTV Video Music Awards

Gala nu a fost lipsită de incidente. Înainte de spectacol, care a fost prezentat de Doja Cat, Machine Gun Kelly s-a certat pe covorul roșu cu luptătorul UFC Conner McGregor. Potrivit unor surse, McGregor a vrut să facă o fotografie cu rapperul, care ar fi refuzat. 

Ulterior, iubitul actriței Megan Fox a câștigat premiul pentru cea mai bună piesă alternative, „My Ex’s Best Friend”, interpretată cu Blackbear. 

Trupa Foo Fighters a urcat pe scenă pentru a primi premiul Global Icon, aflat la prima ediție la MTV Video Music Awards. Premiul este acordat unui artist sau unei trupe „cu o carieră de neegalat, cu impact și influență continuă și care a cunoscut un nivel unic de succes global în muzică și nu numai”.

Prestigiosul premiu a fost acordat anterior la MTV Europe Music Awards, unor personalități precum Queen, Eminem și Whitney Houston. Foo Fighters formată din Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear și Rami Jaffee – a interpretat pe scenă mai multe dintre hiturile ei, inclusiv „Learn to Fly” și „Shame Shame”. Aceasta a fost pentru prima dată când trupa a cântat la MTV VMA din 2007.

CITEȘTE ȘI: Tina Turner, Jay-Z, Foo Fighters, Go-Go’s, printre artiștii incluși în Rock and Roll Hall of Fame 2021

MTV Movie and TV Awards: „WandaVision”, marele câștigător; Sebastian Stan, printre premiați

Premiile MTV Video Music: Lista completă a câștigătorilor de la ceremonia 2020

Foto: Profimedia Images