Musicalul stop-motion „Pinocchio” de Guillermo del Toro are un teaser trailer și o dată de lansare

De: Nicoleta Lepădatu / 25.01.2022, 07:02
Musicalul stop-motion „Pinocchio” de Guillermo del Toro are un teaser trailer și o dată de lansare

Fanii lui Guillermo del Toro au fost nevoiți să aștepte patru ani între „The Shape of Water” și cea mai nouă lansare „Nightmare Alley”. Timpul necesar următorului său proiect nu va fi la fel de lung. Netflix a anunțat că adaptarea muzicală stop-motion „Pinocchio” va fi lansată în decembrie 2022.

Guillermo Del Toro co-regizează acest proiect cu Mark Gustafson. Pentru a marca anunţul, Netflix a dezvăluit un teaser cu prima apariţie a lui Ewan McGregor, actorul care i-a împrumutat vocea lui Cricket.

Alături de McGregor, în „Pinocchio” sunt David Bradley ca Geppetto, Gregory Mann ca Pinocchio, Finn Wolfhard, Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Christoph Waltz şi Tilda Swinton.

Acţiunea din adaptarea lui Del Toro este plasată în Italia, în anii 1930, atunci când fascismul lua amploare şi Benito Mussolini îşi consolida controlul asupra ţării.

„Nicio altă formă de artă nu mi-a influenţat viaţa şi munca mai mult decât animaţia şi niciun personaj din istorie nu are o legătură mai mare cu mine decât Pinocchio”, a spus regizorul într-un comunicat. „În povestea noastră, Pinocchio este un suflet inocent cu un tată indiferent care se pierde într-o lume pe care nu o poate înţelege. Porneşte într-o călătorie extraordinară în urma căreia îşi înţelege tatăl şi lumea reală. De când mă ştiu am vrut să fac acest film”.

„Pinocchio” este primul lungmetraj al lui Del Toro pentru Netflix, care continuă să-i atragă pe unii dintre cei mai talentaţi cineaşti din lume.

Foto: Netflix

CITEȘTE ȘI: A fost lansat trailerul filmului „Nightmare Alley”, al lui Guillermo del Toro, cu Bradley Cooper și Cate Blanchett (Video)