Ncuti Gatwa („Sex Education”) va fi primul actor de culoare care va interpreta rolul principal în serialul „Doctor Who”

De: Nicoleta Lepădatu / 08.05.2022, 19:45
Ncuti Gatwa („Sex Education”) va fi primul actor de culoare care va interpreta rolul principal în serialul „Doctor Who”

Ncuti Gatwa va fi primul actor de culoare care va interpreta rolul principal în serialul SF britanic „Doctor Who”. Gatwa va prelua anul viitor rolul de la Jodie Whittaker devenind astfel cea de-a 14-a încarnare a Lordului Timpului, conform Reuters.

Actorul scoţian în vârstă de 29 de ani, vedetă a serialului Netflix „Sex Education”, a publicat pe pagina sa de Instagram două inimi, semnul plus şi un pătrat albastru, care simbolizează Tardis, cabina telefonică de poliţie cu care Doctorul călătoreşte prin timp, înainte ca ştirea să fie confirmată de către BBC.

Ncuti Gatwa, care s-a născut în Rwanda, a spus că nu găseşte cuvintele potrivite prin care să exprime sentimentele care îl încearcă. „Sunt un amestec de profund onorat, mai mult decât entuziasmat şi, bineînţeles, puţin speriat”, a spus el într-o declaraţie de presă.

„Acest rol, precum şi serialul au o semnificaţie atât de mare pentru atât de mulți fani din lume, printre care mă număr şi eu, şi fiecare dintre predecesorii mei incredibil de talentaţi a îndeplinit această responsabilitate şi privilegiu unic cu cea mai mare grijă, așa că mă voi strădui din toate puterile să fac la fel”, a spus actorul.

Jodie Whittaker, care a anunţat anul trecut că părăseşte serialul, a fost prima femeie care a interpretat rolul Doctorului.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Jeff Daniels va juca rolul principal în viitorul serial Netflix „A Man in Full”

Starurile din distribuția „That ’70s Show” vor reveni în sequelul „That ’90s Show”, la Netflix