Netflix a cumpărat drepturile de difuzare ale documentarului „Schumacher”, care va avea premiera pe 15 septembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 30.07.2021, 16:40
Netflix a cumpărat drepturile de difuzare ale documentarului „Schumacher

Netflix a preluat drepturile globale de difuzare pentru „Schumacher‟, un documentar despre legenda Formulei 1, Michael Schumacher, și îl va lansa pe 15 septembrie.

Streamerul a încheiat acordul cu reprezentantul de vânzări Rocket Science. Proiectul aparține lui Benjamin Seikel și Vanessa Nöcker de la B | 14 FILM GmbH, iar regizorii acestuia sunt Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker și Michael Wech. Documentarul prezintă cariera celebrului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, care nu a mai fost văzut în public după gravul accident de schi suferit în 2013.

Documentarul dedicat lui Michael Schumacher, o legendă a automobilismului, în prezent în vârstă de 52 de ani, a cărui stare de sănătate este ţinută secretă, este singurul film susţinut de familia sa, a anunţat platforma de streaming americană într-un comunicat publicat vineri.

Interviuri în exclusivitate cu soţia pilotului, Corinna, cu cei doi copii ai lor, Gina şi Mick – cel din urmă este la rândul său pilot de Formula 1 începând din acest sezon – şi cu alte persoane apropiate (Jean Todt, Bernie Eccle) sau foşti competitori din automobilism (Sebastian Vettel, Mika Hakkinen, David Coulthard) vor fi incluse în filmul care va fi lansat la 30 de ani după debutul lui Schumacher în Formula 1, care s-a produs cu ocazia Marelui Premiu al Belgiei din august 1991.

Pentru a păstra sfera lui privată ca o sursă de vitalitate, Michael a separat întotdeauna cu rigoare şi constanţă viaţa privată de viaţa publică. Acest film vorbeşte despre ambele lumi. Este cadoul din partea familiei pentru un soţ şi un tată mult iubit, a declarat Sabine Kehm, managerul fostului pilot german, care deţine în palmaresul său 91 de victorii în Formula 1, potrivit comunicatului.

Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial de Formula 1 (1994-1995 cu Benetton, 2000-2004 cu Ferrari) a disputat ultimul Mare Premiu în 2012 la volanul unui monopost Mercedes. Pilotul german nu a mai apărut în public după rana gravă suferită la cap pe 29 decembrie 2013 în staţiunea Meribel din Alpii francezi.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Povestea de iubire dintre Michael Schumacher şi soţia sa! Vezi cât de frumoasă e Corinna – FOTO