Netflix și producătorii „Tiger King”, dați în judecată pentru utilizarea neautorizată a unor secvențe din „Ace Ventura 2”

De: Nicoleta Lepădatu / 28.12.2021, 12:18
Netflix și producătorii „Tiger King”, dați în judecată pentru utilizarea neautorizată a unor secvențe din „Ace Ventura 2”

Morgan Creek Productions a dat în judecată Netflix și producătorii „Tiger King” pentru încălcarea drepturilor de autor din cauza utilizării secvențelor din „Ace Ventura 2” în reality show-ul de succes.

Serialul, care a devenit un succes la lansarea sa în martie 2020, s-a concentrat pe Joseph Maldonado Passage, alias „Joe Exotic”, proprietarul unei grădini zoologice cu „pisici mari”.

„Serialul a fost plin de povești sordide despre abuzurile comise asupra animalelor, arme voluminoase și o ofertă de candidatură ridicolă pentru președinția SUA”, se arată în dosarul procesului împotriva Netflix și Goode Films. „Cel mai important, show-ul a luat și urmele unui complot în vederea unei crime care viza un proprietar concurent de sanctuar de animale, urât de Joe Exotic și văzut ca o amenințare pentru imperiul său”. Acea persoană era Carole Baskin, iar Joe Exotic ispășește în prezent o pedeapsă de 22 de ani de închisoare din acest motiv.

În cadrul procesului se susține că „Tiger King” a folosit două secvențe din „Ace Venture 2” cu starul Jim Carrey „fără permisiunea sau licența”. Un astfel de clip îl prezenta pe Carrey cu o „maimuță înfășurată în jurul gâtului și a umărului” și altul „călărind triumfător un elefant”. Cele două clipuri, care au însumat cinci secunde de timp pe ecran, au fost prezentate într-o secvență „Tiger King” în care sunt prezentate animale, inclusiv tigri, pantere, maimuțe și primate mari.

„Fără a lăsa loc de îndoială cu privire la sursă, o voce identifică un astfel de film precum „Ace Ventura”, în momentul exact în care secvențele care încalcă drepturile apar pe ecran”, se spune în proces. „Plantiff este informat și crede, iar apoi susține, că „Ace Ventura” este singurul film folosit în „Tiger King” în care apare mai mult de un clip.”

De asemenea, în cadrul procesului se susține că „cele două scene de comedie” au servit la „îmbunătățirea valorii comerciale a „Tiger King”, arătând că animalele sălbatice sunt adesea folosite în producții de film și TV; ceea ce a ajutat la creșterea audienței; și sugerând că oamenii din spatele lui „Ace Ventura 2” „promovau Tiger King în mod favorabil”.

Foto:

CITEȘTE ȘI: Cel de-al doilea sezon „Tiger King” are premiera pe Netflix pe 17 noiembrie (VIDEO)

Tags: