Netflix va investi anual 45 de milioane de dolari în producții franceze și europene

De: Ana Obretin / 22.02.2022, 18:02
Netflix va investi anual 45 de milioane de dolari în producții franceze și europene

Netflix a semnat un acord pe trei ani cu organizațiile de film din Franța, pentru a investi cel puțin 45 de milioane de dolari în producții franceze și europene care vor fi lansate în cinematografele din Hexagon.

Acordul anunțat marți prevede ca Netflix să investească 4% din veniturile sale anuale realizate în Franța în finanțarea filmelor franceze și europene. Cel puțin 30 de milioane de euro vor fi investite în filme în limba franceză, potrivit acordului. Toate aceste filme vor avea premiera în cinematografele franceze și vor fi lansate pe Netflix 15 luni mai târziu. Netflix va avea o fereastră exclusivă pentru aceste filme pe o durată de șapte luni.

CITEȘTE ȘI: Netflix a anunțat lista producțiilor originale pentru 2022 (VIDEO)

Brad Pitt va redeschide studioul de înregistrări legendar de pe proprietatea sa din Franța, unde Pink Floyd a lucrat la „The Wall”

Filiera franceză – “Lupin” și noul val al producțiilor în streaming din Hexagon

10 filme turnate în sudul Franței de văzut și revăzut înainte de a-ți plănui vacanța (VIDEO)

Până în prezent, Netflix este primul și singurul serviciu de streaming care a semnat acest acord cu organizațiile de film din Franța, BLIC (Oficiul de legătură pentru industriile cinematografice), BLOC (Oficiul de legătură pentru organizațiile cinematografice) și ARP (Societatea civilă a autorilor, regizorilor și producătorilor), scrie Variety.

Franța este, de asemenea, singura țară din Europa care a încheiat un astfel de acord cu Netflix sau cu orice altă platformă. Platforma de streaming trebuia anterior să aștepte 36 de luni pentru a putea difuza filmele care sunt lansate în cinematografe în Franța și speră ca perioada actuală de 15 luni să fie scurtată în următorii trei ani. Regulile stricte din Franța au împiedicat Netflix să își prezinte în premieră filmele în competiție la Cannes, deoarece regulile festivalului cereau ca toate producțiile din competiție să fie difuzate o anumită perioadă în cinematografele franceze.

CITEȘTE ȘI: Netflix i-a plătit Annei Sorokin 320.000 de dolari pentru a-i adapta povestea pentru televiziune în serialul „Inventing Anna”

Foto: Profimedia Images