Nick Cave, lovit de o nouă tragedie: și-a pierdut un al doilea fiu în ultimii șapte ani

De: Ana Obretin / 10.05.2022, 08:53
Nick Cave, lovit de o nouă tragedie: și-a pierdut un al doilea fiu în ultimii șapte ani

Jethro Lazenby, model și fiul cântărețului australian Nick Cave, a murit luni, la vârsta de 30 de ani.

„Cu multă tristețe, pot confirma că fiul meu Jethro a murit. Am fi recunoscători pentru respectarea vieții private a familiei în acest moment”, a spus Cave într-o declarație pentru presă. Nu au fost făcute publice cauza morții sau alte detalii.

Presa din Australia a scris că Lazenby a fost eliberat din închisoare pe cauțiune pe 5 mai, după ce a fost găsit vinovat că și-a atacat fizic mama în martie. Avocatul său a spus că a fost diagnosticat cu schizofrenie. BBC relatează că Lazenby a petrecut un timp în închisoare în 2018 pentru că și-a atacat violent iubita de atunci, potrivit The Hollywood Reporter.

CITEȘTE ȘI: Nick Cave & The Bad Seeds anunță datele turneului european 2022

Născut în Melbourne, în 1991, Lazenby a fost fiul lui Cave cu modelul Beau Lazenby. S-a născut cu doar 10 zile înainte de cel de-al doilea fiu al lui Cave, Luke, cu prima sa soție, jurnalista și stilista braziliană Viviane Carneiro.

Jethro Lazenby a defilat pentru mari branduri de modă, ca Balenciaga, John Varvatos, Costume National și Versace. De asemenea, a jucat în două filme, „Corroboree” (2007) și „My Little Princess”, producția franco-românească regizată de Eva Ionesco, din 2011, cu Isabelle Huppert.

Moartea lui Jethro Lazenby s-a produs la șapte ani după cea a celui mai mic fiu al lui Nick Cave, Arthur

În 2012, Lazenby a declarat pentru London Evening Standard că relația lui cu tatăl său era tensionată. „Nu am avut cea mai ușoară viață”, a spus acesta pentru publicația britanică. „Nu a început așa de grozav, să am toate rahaturile astea cu tatăl meu și să fiu în umbra lui”, a mai spus el. Lazenby a dezvăluit cotidianului că nu și-a întâlnit tatăl până la vârsta de „aproximativ șapte, opt ani”.

Cave a vorbit despre relația sa cu Lazenby într-un interviu din 2008 pentru The Guardian. „Spre regretul meu etern, nu am luat prea mult contact cu Jethro în primii ani, dar acum am o relație grozavă cu el”, a spus el. „A fost dificil la momentul respectiv, dar a ieșit grozav în cele din urmă”, a adăugat starul.

Moartea lui Lazenby vine la șapte ani după ce Arthur, unul dintre gemenii lui Cave, a decedat, la vârsta de 15 ani. Arthur Cave a căzut de pe o stâncă din Brighton, Marea Britanie. O anchetă asupra morții sale a scos la iveală faptul că adolescentul a luat LSD înainte de a muri. Arthur și Earl sunt gemenii muzicianului împreună cu actuala sa soție, Susie.

Moartea lui Arthur Cave a influențat foarte mult albumele lansate de Nick Cave and the Bad Seeds în 2016, „Skeleton Tree”, și în 2019, „Ghosteen”. De asemenea, subiectul a fost tratat în documentarul din 2016 „One More Time With Feeling”.

CITEȘTE ȘI: Nick Cave a lansat noua piesă „Letter to Cynthia”, care are o poveste specială

Foto: Profimedia Images