O celebră casă de discuri americană își plătește producătorii și compozitorii în bitcoin

De: Loredana Toma / 02.04.2021, 17:40
O celebră casă de discuri americană își plătește producătorii și compozitorii în bitcoin

Prescription Songs, o casă de discuri independentă înființată de Dr. Luke, aflată în spatele unor hituri interpretate de staruri ca Doja Cat, Dua Lipa, Maroon 5, The Weeknd, a devenit prima companie majoră din domeniu care își plătește producătorii și compozitorii în bitcoin.

Pentru ca această opțiune să fie posibilă, Dr. Luke a încheiat un parteneriat cu BitPay, o companie care furnizează servicii de plată în bitcoin și alte criptomonede.

“Prescription Songs a fost mereu un lider în industrie în ceea ce privește oferirea celor mai bune servicii pentru compozitorii, producătorii și artiștii noștri. Unii dintre cei care produc la noi ne-au întrebat dacă pot fi plătiți în moneda bitcoin și am vrut să fim primii de pe piață care să ofere acest serviciu. BitPay este un nume foarte puternic în ceea ce privește moneda bitcoin și sunt nerăbdător să lucrez cu ei în domeniul muzical”, a declarat Dr. Luke, potrivit Variety.

“Prescription Songs și Dr. Luke au fost mereu adepții inovațiilor și le-au oferit artiștilor lor cele mai bune opțiuni de pe piață, iar, acum, faptul că le oferă oportunitatea de a primi plata drepturilor de autor în bitcoin arată, încă o dată, cât sunt de deschiși la nou”, a declarat Sonny Singh, reprezentant comercial al BitPay.

“Folosirea monedei bitcoin este doar primul pas pentru ca industria muzicală să înceapă să lucreze în mediul blockchain și să-l folosească pentru a-și oferi operele ca NFT-uri, (token-uri nefungibile, care garantează autenticitatea unei opere digitale)”, a mai adăugat el.

Prescription Songs este o companie de hituri pe bandă rulantă

Printre melodiile pe care compania Prescription Songs le are în portofoliu se numără hiturile “Say So”, interpretat de Doja Cat, “Don’t Start Now”, al artistei Dua Lipa, “Mood” (24kGoldn), “Moves Like Jagger” (Maroon 5), “Starboy” (The Weeknd) și “Juice” (Lizzo).

Cu hituri precum cele ale artistelor Katy Perry –  “Teenage Dream”,  Kelly Clarkson – “Since U Been Gone”  și Miley Cyrus –  “Party In The U.S.A”,  plus multe altele, Dr. Luke este el însuși unul dintre cei mai cunoscuți producători muzicali din ultimii 20 de ani, iar compania sa este recunoscută pentru deschiderea către digital și inovație.

CITEȘTE ȘI: The Weeknd vinde ca NFT o colecție exclusivă de artă și muzică

Revoluția NFT-urilor: o lucrare de artă digitală, vândută la licitație pentru un preț record

Delia, primul artist din România care lansează un NFT

Dua Lipa, Celeste, Arlo Parks – femeile conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards 2021 

Adam Levine, de la Maroon 5, face senzaţie cu tatuajul de pe spate!

Foto: Profimedia Images