The Weeknd vinde ca NFT o colecție exclusivă de artă și muzică

De: Ana Obretin / 01.04.2021, 15:08
The Weeknd vinde ca NFT o colecție exclusivă de artă și muzică

Artistul canadian The Weeknd a anunțat că scoate la licitație, ca NFT (Token Non-Fungible, care autentifică autorul folosind o semnătură digitală criptată), o colecție exclusivă de lucrări de artă și muzică nouă, care va fi disponibilă pe platforma Nifty Gateway. Licitația cu durată limitată va avea loc sâmbătă.

Potrivit anunțului, campania va începe cu o vânzare „flash” pentru trei opere de artă vizuale diferite, fiecare cu un segment filtrat al noii melodii. Va fi disponibil un număr nelimitat din aceste lucrări, însă pentru o perioadă foarte scurtă de timp. Apoi, va avea loc o licitație de 24 de ore pentru o piesă de artă exclusivă, susținută de noua melodie, integrală și nefiltrată. Câștigătorul acestei licitații va fi singura persoană care va deține această melodie, deoarece The Weeknd nu o va lansa pe nicio altă platformă în viitor.

Opera de artă a fost dezvoltată de Strange Loop Studios, în colaborare cu The Weeknd.

„Blockchain democratizează o industrie care a fost ținută închisă de paznici. Întotdeauna am căutat pentru fani modalități de a inova și de a schimba această activitate muzicală arhaică și am remarcat că NFT le permite creatorilor să fie văzuți și auziți mai mult decât oricând în condițiile lor, ceea ce este profund interesant. Am intenția de a contribui la această mișcare și pot vedea că, foarte curând, (formatul NFT, n.r.) va fi înțesat în mecanica industriei muzicale”, este de părere The Weeknd, potrivit Variety.

Cofondatorul Nifty Gateway, Duncan Cock-Foster, a declarat: „Intrarea The Weeknd în spațiul NFT marchează un moment fundamental în istoria mediului. Unul dintre cei mai influenți cântăreți R&B din generația noastră care creează în acest nou mediu este o validare imensă pentru întregul spațiu NFT. Suntem încântați să prezentăm lumii această colecție unică și frumoasă”.

CITEȘTE ȘI: Revoluția NFT-urilor: o lucrare de artă digitală, vândută la licitație pentru un preț record

Delia, primul artist din România care lansează un NFT

Cum a câștigat iubita lui Elon Musk 6 milioane de dolari în 20 de minute cu NFT-uri

Foto: Profimedia Images