Dua Lipa, Celeste, Arlo Parks – femeile conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards 2021

De: Ana Obretin / 01.04.2021, 11:55
Dua Lipa, Celeste, Arlo Parks - femeile conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards 2021

Dua Lipa, Celeste, Arlo Parks – femeile conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards, premiile industriei muzicale britanice, aflate, anul acesta, la cea de-a 41-a ediție. De asemenea, pentru prima dată în istoria acestei gale, femeile domină categoria principală, cea a albumului anului. 

Dua Lipa, Celeste și Arlo Parks au primit câte trei nominalizări, inclusiv la Brit Award pentru cel mai bun album, categorie unde a mai fost selectat rapperul J Hus. 

În vârstă de 25 de ani, Dua Lipa a fost nominalizată pentru albumul „Future Nostalgia”, pentru piesa „Physical”, precum și la premiul pentru cea mai bună cântăreață britanică.

Cantautoarea Arlo Parks, de 20 de ani, o londoneză cu rădăcini franceze și nigeriene, a fost revelația acestui an: primul ei album, „Collapsed in Sunbeams”, lansat în ianuarie, i-a adus nominalizarea în categoria dedicată. De asemenea, artista a fost nominalizată la premiile Brit pentru cea mai bună cântăreață britanică și cel mai bun debut.

Celeste, în vârstă de 26 de ani, câștigătoare a emisiunii „Sound Of 2020” a BBC, a fost nominalizată în aceleași trei categorii ca Arlo Parks, pentru albumul „Not Your Muse”. 

Pe de altă parte, câte trei nominalizări au primit și duoul de raperi Young T & Bugsey și DJ Joel Corry. 

Ediția de anul trecut a Brit Awards a fost criticată pentru lipsa diversității, nicio artistă nefiind nominalizată în categoriile principale mixte precum „cel mai bun album” și „cel mai bun grup”.

În ceea ce privește categoriile rezervate artiștilor străini, aici se regăsesc staruri ca Ariana Grande, Billie Eilish, Cardi B, Miley Cyrus, Taylor Swift și BTS, potrivit BBC.

În mod tradițional, gala Brit Awards are loc în februarie, dar, anul acesta, din cauza pandemiei, a fost amânată pentru 11 mai. Nu se cunosc informații despre formatul evenimentului, care are loc de obicei la O2 Arena din Londra, mai ales în condițiile în care sălile de concert vor putea fi redeschise abia de pe 17 mai, potrivit planurilor Guvernului britanic. 

Anul trecut, scoţianul Lewis Capaldi şi rapperul londonez Dave au fost marii câştigători la Brit Awards. Capaldi a primit premiile pentru debut și cântecul anului (“Someone You Loved”), iar Dave, cel pentru cel mai bun album britanic (“Psychodrama”).

CITEȘTE ȘI: Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Gala Grammy 2021 a avut audiențe minime istorice

Foto: Profimedia Images