Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

De: Ana Obretin / 15.03.2021, 09:12
Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Taylor Swift şi Billie Eilish au fost marile câştigătoare la cea de-a 63-a gală Grammy, în timp ce Beyonce a devenit cea mai premiată femeie din istoria trofeelor muzicale.

Swift a primit, pentru „Folklore”, un material discografic înregistrat în perioada carantinei, premiul pentru cel mai bun album, în timp ce Billie Eilish a fost recompensată, pentru „Everything I Wanted”, cu trofeul Grammy pentru cea mai bună înregistrare a anului. 

(Foto: Finneas și Billie Eilish)

Cu victoria de la gala de duminică noapte, Taylor Swift intră într-un club select, devenind prima femeie care obține trei trofee Grammy pentru cel mai bun album, performanţă deținută până la ea de staruri ca Frank Sinatra și Stevie Wonder, potrivit Reuters

Un record a stabilit și Beyonce. Cu patru trofee Grammy obținute duminică seară și 28 în total, ea a doborât recordul pentru cea mai premiată artistă deținut anterior de Alison Krauss, cu 27.

Beyonce a primit premiile pentru cel mai bun artist R&B („Black Parade”), pentru cel mai bun videoclip („Brown Skin Girl”), cea mai bună piesă rap și cel mai bun artist rap, ambele pentru colaborarea cu Megan Thee Stallion – „Savage”. 

(Foto: H.E.R.)

Printre ceilalți câștigători ai galei Grammy 2021 s-au numărat artista britanică Dua Lipa (cel mai bun album pop – „Future Nostalgia”), H.E.R. (cel mai bun cântec – „I Can’t Breathe”), Megan Thee Stallion (cel mai bun artist debutant, în afară de cele două Grammy obținute pentru piesa cântată cu Beyonce), Lady Gaga şi Ariana Grande (cel mai bun grup/ duo pop – „Rain On Me”), Fiona Apple (cel mai bun artist rock), The Strokes (cel mai bun album rock – “The New Abnormal”).

Gala Grammy 2021 a fost prezentată de Trevor Noah și a avut, ca majoritatea evenimentelor de profil de anul acesta, un format hibrid, îmbinând reprezentaţiile live cu cele preînregistrate. Printre artiștii care au cântat în timpul galei s-au numărat Dua Lipa, Taylor Swift, Post Malone, Cardi B, DaBaby. Evenimentul a avut loc la Convention Center din Los Angeles și a fost difuzat de CBS. 

Câştigătorii premiilor Grammy sunt aleşi prin vot de cei aproximativ 11.000 de membri ai Recording Academy din SUA.

CITEȘTE ȘI: The Weeknd boicotează premiile Grammy pe viață, iar Zayn Malik acuză organizatorii de favoritisme 

Talking Heads, Selena, Salt-N-Pepa vor primi trofee Grammy pentru întreaga carieră

Foto: Profimedia Images