O machetă a unui model de luptă X-Wing din „Star Wars: A New Hope” a fost vândută la licitație cu o sumă record

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2022, 10:02
O machetă a unui model de luptă X-Wing din „Star Wars: A New Hope” a fost vândută la licitație cu o sumă record

O machetă a unui model de luptă X-Wing din „Star Wars: A New Hope”, folosită în epopeea SF din 1977 a lui George Lucas, a fost vândută la licitație cu suma record de 2,3 milioane de dolari, conform Prop Store Auction. Modelul în miniatură Red Leader X-Wing, creat de Industrial Light & Magic, a fost estimat la o valoare situată între 500.000 și 1 milion de dolari. Prețul final a fost de 2.375.000 de dolari, potrivit casei de licitații.

Modelul X-Wing a fost folosit în „Star Wars: A New Hope” de către liderul escadronului Red X-Wing Garven Dreis, interpretat de regretatul Drewe Henley.

Modelul este extraordinar de rar, deoarece majoritatea au fost distruse de pirotehniști în timp ce filmau secvența de luptă culminantă a filmului.

„Există mai multe fotografii din culise făcute la Industrial Light and Magic care arată modelul extrem de bine. Fiecare zgârietură și semn de aerograf din vopsea poate fi potrivit exact cu acele imagini din 1976,”a declarat anterior Brandon Alinger, COO al Propstore, pentru Forbes.

Conform descrierii machetei, „Modelul de luptă X-wing este păstrat extrem de bine și se află în stare excelentă. Spuma rigidă ușoară este solidă, iar vopseaua originală nerestaurată este în stare extrem de bună, doar cu descuamări subtile în zone mici. Unul dintre tunurile laser prezintă o ușoară deformare, iar unul dintre ansamblurile de vârf de tun laser este slăbit. Pyro X-wing a fost conceput pentru a fi montat pe un suport C cu o gaură în spatele fuzelajului sau pentru a fi atârnat de fire în timpul filmării. Există mai multe găuri mici în partea de sus a fuzelajului legate de agățarea modelului pe fire. Un suport din aluminiu făcut la comandă care susține modelul prin fuzelaj este inclus cu piesa, împreună cu o ladă de transport din lemn.”

Foto: ‘Star Wars: A New Hope’ EVERETT COLLECTION

CITEȘTE ȘI: Un celebru portret al actriţei Marilyn Monroe realizat de Andy Warhol a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record

O rochie purtată de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz”, descoperită după mai multe decenii, scoasă la licitație