Organizatorii galei Globurile de Aur, acuzați de rasism

De: Loredana Toma / 23.02.2021, 10:20
Organizatorii galei Globurile de Aur, acuzați de rasism

Asociația Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association), organizatoarea galei Globurile de Aur, care, anul acesta, va avea loc pe 28 februarie, este acuzată de rasism. HFPA, care a fost dată în judecată recent pentru că nu le-ar fi permis unor jurnaliști calificați să aplice pentru statutul de membru, nu include nicio persoană de culoare, fapt care ridică semne de întrebare cu privire la etica grupului.

87 de membri care sunt tratați “regește”

Publicația Los Angeles Times a făcut aceste dezvăluiri chiar cu o săptămână înaintea ceremoniei de anul acesta. Potrivit cotidianului american, printre cei doar 87 de membri ai HFPA, nu există nicio persoană de culoare, iar jurnaliștii se comportă în moduri care pun la îndoială etica și integritatea asociației. De exemplu, HFPA permite membrilor săi să primească diverse avantaje consistente din partea studiourilor de film și a rețelelor de televiziune despre proiectele cărora aceștia scriu ulterior ori le votează pentru diverse premii. Organizația , care este non-profit, plătește sume fabuloase membrilor săi pentru a servi în diverse comitete de premiere, potrivit The Hollywood Reporter.

LA Times a oferit exemplul a 30 de membri HFPA care, în 2019, au mers în Franța pentru a vizita platourile de filmare ale serialului “Emily in Paris”, au fost cazați la un hotel de cinci stele și au avut conferințe în locuri exclusiviste.

Grupul a fost criticat anul acesta când a omis de pe lista nominalizărilor la Globurile de Aur filme cu distribuție formată din artiști de culoare, precum “Da 5 Bloods”, “Judas and the Black Messiah”, “Ma Rainey’s Black Bottom” și “The United States vs. Billie Holiday”, dar și aclamata serie TV “I May Destroy You”.

Anul acesta, producțiile Netflix „Mank” și „The Crown” conduc în topul nominalizărilor, cu câte șase selecții.

Actrițele Tina Fey și Amy Poehler vor găzdui cea de-a 78-a ediție a galei Globurile de Aur de pe cele două coaste ale Americii. Astfel, Tina Fey va transmite în direct de la The Rainbow Room, Rockefeller Center din New York City, în timp ce Amy Poehler se va afla în locul obișnuit, Hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, California.

Evenimentul de anul trecut a fost unul dintre cele mai urmărite programe de televiziune din 2020, cu o medie de 19,2 milioane de telespectatori.

CITEȘTE ȘI: „Nomadland”, „Borat”, “The Queen’s Gambit”, „The Crown”, printre nominalizările la Globurile de Aur  

Gala Globurile de Aur, transmisă în premieră de pe cele două coaste ale Americii  

Copiii lui Spike Lee sunt ambasadorii galei Globurile de Aur 2021

Foto: Profimedia Images