Organizatorii galei Oscar au deschis o anchetă formală privind incidentul provocat de Will Smith

De: Ana Obretin / 29.03.2022, 09:40
Organizatorii galei Oscar au deschis o anchetă formală privind incidentul provocat de Will Smith

Academia de film americană a condamnat incidentul care s-a petrecut, duminică, la gala Oscar, respectiv momentul în care actorul Will Smith l-a pălmuit pe starul de comedie Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre alopecia de care suferă soția sa, Jada Pinkett Smith.

De asemenea, Academia de film a anunțat, luni, că a deschis o „anchetă” privind incidentul.

CITEȘTE ȘI: Will Smith își cere scuze lui Chris Rock pentru palma de la Oscar: „Am exagerat și am greșit”

Premiile Oscar: Singurele trei staruri care au câștigat trei trofee pentru roluri principale

„Academia condamnă acțiunile lui Will Smith din timpul emisiunii de aseară”, a scris organizația într-un comunicat citat de Variety. „Am demarat oficial o anchetă privind acest incident”, precizează Academia.

O glumă mai puțin reușită despre capul ras al Jadei Pinkett Smith, care suferă de alopecie – o boală ce provoacă o cădere masivă a părului, de care aceasta a dezvăluit că suferă în urmă cu câțiva ani -, a fost cea care a stârnit „scandalul”. Will Smith a urcat pe scena unde se afla Chris Rock și l-a pălmuit. „Nu mai rosti numele soției mele!”, a spus de două ori actorul în vârstă de 53 de ani, după ce a revenit pe scaunul său din public. 

Sancțiuni disciplinare pentru Will Smith?

Ce riscă actorul, care a primit, minute mai târziu, un Oscar pentru cel mai bun rol principal, cel din „Regele Richard: Crescând campioni/ King Richard”? Unii au cerut Academiei să-i retragă premiul, dar actrița Whoopi Goldberg, unul dintre membrii din board-ul instituției, a spus că nu va fi cazul. „Vor fi consecințe, sunt sigură, dar nu cred că asta vor face, mai ales că actorul Chris Rock a spus că nu va face reclamație”, a spus actrița invitată la o emisiune TV.

Nici pe plan penal nu pare posibilă o anchetă în acest stadiu, pentru că Rock nu a depus plângere, după cum a indicat ulterior poliția din Los Angeles. Prin urmare, Will Smith ar fi vizat doar de sancțiuni disciplinare, care pot varia, conform codului de conduită al Academiei de film americane, de la o simplă mustrare până la expulzare. Will Smith și-a cerut scuze Academiei, spunând în lacrimi că „dragostea te face să faci lucruri nebunești”, dar condamnând în același timp „oamenii care nu te respectă”.

CITEȘTE ȘI: Oscar 2022: „Coda”, cel mai bun film, Jessica Chastain, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Lista completă a câștigătorilor

Foto: Profimedia Images