Oscar 2021: Nominalizații și invitații sunt considerați lucrători esențiali și pot participa la gală

De: Ana Obretin / 07.04.2021, 13:40
Oscar 2021: Nominalizații și invitații sunt considerați lucrători esențiali și pot participa la gală

Nominalizații la premiile Oscar și invitații pot participa la eveniment în calitate de „lucrători esențiali”, cu condiția să completeze documentația necesară și să respecte indicațiile privind carantinarea și testarea. 

Cea de-a 93-a ediție a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie, la Union Station din Los Angeles și Dolby Theatre din Hollywood.

Variety a obținut o scrisoare ce prezintă noile măsuri decise de Academia de film americană, organizatoarea evenimentului.

„Cei implicați în producția Oscar, cum ar fi candidații și invitații lor, se califică pentru a fi considerați lucrători esențiali și, prin urmare, li se va permite să călătorească la și de la centrul de testare, repetiții și activități organizate de Academie în perioada ce precede gala Oscar , inclusiv, desigur, spectacolul de premiere”, se arată în document.

Gala este astfel tratată ca o producție de film, beneficiind de protocoalele impuse pentru derularea activităților în acest domeniu în timpul pandemiei.

Datele de sosire optime pentru intrarea în carantină, care durează zece zile, sunt 20 aprilie pentru călătorii autohtoni și internaționali cu risc scăzut și 17 aprilie pentru cei din străinătate cu risc ridicat. Toți candidații și invitații trebuie să facă teste PCR COVID-19. 

Informațiile au fost făcute publice după ce, recent, Academia de film americană a transmis că va amenaja spații în Marea Britanie și Paris pentru nominalizații la premiile Oscar care nu vor putea participa fizic la ceremonia din Los Angeles din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Instituția a fost aspru criticată pentru că a refuzat nominalizaților care nu pot să se deplaseze în SUA dreptul de a-și primi premiile și a se exprima virtual.

CITEȘTE ȘI: Lista completă a nominalizărilor la gala Oscar 2021, unde „Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost selectat în două categorii

 “Colectiv”, de Alexander Nanau, premiat de criticii din Londra și Toronto  

“Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun film străin de National Society of Film Critics  

„Colectiv”, de Nanau, printre nominalizații la premiul LUX, creat de PE și Academia de Film Europeană 

Foto: Profimedia Images