Oscar 2021: Predicțiile pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură

De: Loredana Toma / 27.03.2021, 09:08
Oscar 2021: Predicțiile pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură

Transformarea dramatică a actriței Viola Davis pentru rolul din filmul “Ma Rainey’s Black Bottom” conduce în topul favoriților la premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură.

Sezonul acesta, competiția pentru acest trofeu este demnă de menționat, deoarece include mai multe transformări uimitoare, printre care cea a actriței Viola Davis în cântăreața de muzică blues din filmul “Ma Rainey’s Black Bottom” și cea a lui Glenn Close în bunicuța aprigă din “Hillbilly Elegy”.

Nici elementele florale adăugate actriței devenită celebră cu rolul din miniseria  “The Queen s Gambit” Anya Taylor-Joy nu au trecut neobservate, ci, dimpotrivă, au fost puse în evidență în producția “Emma”, iar decorul alb-negru al epocii de aur a Hollywood-ului a făcut furori în “Mank”. Din competiție nu lipsește imaginea păpușii din lemn Pinocchio din filmul omonim, potrivit Indie Wire.

Academia, înclinată spre transformări istorice

Însă, cum în ultimii ani, Academia de film americană a înclinat mai mult spre transformări istorice, favorit pare a fi “Ma Rainey’s Black Bottom”, de George C. Wolfe, iar acest lucru devine din ce în ce mai vizibil, având în vedere că Davis a obținut anul acesta cea de-a patra sa nominalizare la Oscar, mai mult decât orice altă artistă de culoare, pentru personajul sexy și subversiv Ma Rainey.

Actrița a fost îndrăzneață fără a se compromite și a cerut verosimilitate, ajutată fiind de dinții din aur, machiajul în tonuri de cărbune și de o perucă realizată din păr de cal. Din echipa care s-a ocupat de transformarea ei au făcut parte Sergio Lopez Rivera, care este make-up artistul ei personal, și Mia Neal, responsabilă pentru coafură. Cei doi au colaborat intens pe partea de creativitate, mai ales că nu exista prea multe referințe fotografică și nici timpul și bugetul nu au fost tocmai prietenoase.

Toate transformările au pus la încercare creativitatea și tehnicile disponibile pentru ca personajele să fie pe cât posibil în concordanță cu ideea, scenariul, povestea și mesajele ce sunt transmise în fiecare producție.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură a fost obținut de filmul „Bombshell”, de Jay Roach.

Gala premiilor Oscar 2021 va avea loc pe 25 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Conceptul unei gale Oscar „fără intervenții pe Zoom” stârnește nemulțumiri

Chadwick Boseman și „clubul” ultraselect al actorilor nominalizați la Oscar postum

„Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost dublu nominalizat la premiile Oscar 2021

Foto: Profimedia Images