Pandora Papers: Shakira și Claudia Schiffer, printre celebritățile care apar în documente

De: Adrian Popa / 04.10.2021, 12:40

Peste 330 de politicieni, lideri de stat, miliardari și vedete apar în Pandora Papers, documente care arată cum oamenii influenți și bogați din toată lumea se folosesc de paradisurile fiscale pentru a plăti taxe mai mici.

Printre celebritățile ale căror nume apar în documente se numără Shakira și modelul german Claudia Schiffer.

Avocatul cântăreței a declarat că afacerile offshore ale artistei au fost declarate și că acestea nu oferă avantaje fiscale. Nu este prima dată când Shakira apare într-un scandal legat de taxe. Deși era cetățean al statului Bahamas, autoritățile din Spania au determinat că artista a locuit în Barcelona între 2011 și 2014 fără a plăti taxe.

Printre documentele publicate în cadrul Pandora Papers apare inclusiv o copie a actului de identitate al cântăreței, care este originară din Columbia.

Claudia Schiffer, în vârstă de 51 de ani, locuiește acum în Marea Britanie. Reprezentanții ei au spus că fostul super-model, acum mamă a trei copii, își plătește „corect” taxele în Regat.

O altă celebritate care apare în documente este fostul mare jucător de cricket indian Sachin Tendulkar. Avocatul lui a spus că investițiile acestuia sunt legale.

În Pandora Papers sunt incluse 12 milioane de documente și imagini provenite de la 14 instituții financiare din paradisuri fiscale, precum Insulele Virgine Britanice, Panama, Belize, Cipru, Singapore sau Elveția.

Sursa: DW

CITEȘTE ȘI:

Emily Ratajkowski susține că Robin Thicke a hărțuit-o sexual

Britney Spears a scăpat oficial de tutelă