Britney Spears a scăpat oficial de tutelă

De: Nicoleta Lepădatu / 30.09.2021, 15:34
Britney Spears a scăpat oficial de tutelă

Britney Spears nu va mai avea de-a face cu tatăl său în postura de persoană care se ocupă de afacerile ei. Un judecător din Los Angeles a admis miercuri petiția artistei de a-l suspenda imediat din rolul său de tutore al averii sale, constatând că aranjamentul nu mai era în interesul ei.

Nu este chiar #FreeBritney, dar un judecător din L.A. a decis că implicarea lui Jamie Spears nu mai este în interesul fiicei sale Britney Spears și a stabilit o audiere finală în acest caz pentru luna noiembrie.

„Cred că suspendarea este în interesul superior al persoanei aflate sub incidența tutelei. Situația actuală este de nesuportat ”, a declarat judecătoarea Curții Superioare din L.A. Brenda Penny în emiterea ordinului. Tutele lui Jamie Spears a fost instituită în 2008, după ce artista a fost internată în spital pentru o evaluare psihiatrică. Supravegherea este împărțită în două părți, una privind persoana și una, proprietatea. Tatăl ei, Jamie Spears, s-a ocupat de ambele până în septembrie 2019, când Jodi Montgomery a preluat latura personală.

După mai bine de un deceniu de stagnare generală, în ultimele trei luni circumstanțele s-au schimbat rapid: Britney lucrează acum cu un avocat ales de ea; Jamie a cerut să pună capăt tutelei; iar Britney a insistat ca el să fie îndepărtat imediat din rolul său, în timp ce echipa ei își propunea să renunțe la tutelă abia în toamna următoare.

Aceste duel în petiții și o mulțime de alte probleme erau pe o agendă plină pentru audierea de miercuri după-amiază în fața judecătoarei Penny.

Lucrurile au escaladat rapid între avocatul lui Britney, Mathew Rosengart, și avocatul lui Jamie, Vivian Thoreen, care au susținut că încheierea completă a tutelei este cea mai bună cale de acțiune, deoarece ar lămuri și toate celelalte probleme aflate în așteptare. „Având în vedere că doamna Spears a indicat că este de acord cu rezilierea”, a spus Thoreen, adăugând că „nu este nevoie să discutăm” celelalte petiții, inclusiv suspendarea tatălui ei.

Ea a sugerat ca instanța să prezinte un mod organizat pentru a pune capăt tutelei fără o luptă contencioasă și publică prelungită, adăugând o cerere pentru o conferință de soluționare obligatorie și o mediere privată, astfel încât părțile să poată evalua problemele de resurse și costuri pentru toate părțile. De asemenea, ea și-a apărat clientul împotriva acuzațiilor că acesta a acționat cu rea-credință în timpul mandatului său. „Domnul Spears a slujit cu fidelitate și loialitate ”, a adăugat ea.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trailerul documentarului despre Britney Spears produs de Netflix a fost lansat (VIDEO)