Tatăl lui Britney Spears a depus petiția pentru încetarea tutelei la Curtea Superioară din Los Angeles

De: Nicoleta Lepădatu / 08.09.2021, 07:43
Tatăl lui Britney Spears a depus petiția pentru încetarea tutelei la Curtea Superioară din Los Angeles

Tatăl lui Britney Spears a înaintat marți petiția pentru a pune capăt tutelei prin intermediul căreia a controlat viața și banii cântăreței timp de 13 ani. James Spears a depus documentul la Curtea Superioară din Los Angeles.

„Așa cum spunea dl. Spears în repetate rânduri tot ce dorește este ceea ce este mai bine pentru fiica sa”, se spune în document. „Dacă doamna Spears vrea să pună capăt tutelei și crede că se poate descurca cu propria viață, domnul Spears consideră că ar trebui să aibă această șansă”. Judecătoarea Brenda Penny, care este responsabilă pentru acest caz, va trebui să aprobe această acțiune.

Avocatul lui Britney Spears nu a făcut nicio declarație oficială legată de această acțiune, care are loc la puțină vreme după ce James Spears a fost ținta unui val de acuzații și furie atât din partea fiicei sale, cât și din partea susținătorilor artistei.

O petiție din partea avocatului cântăreței pentru îndepărtarea lui James Spears din rolul de tutore urma să fie analizată la următoarea ședință din dosar, pe 29 septembrie.

James Spears a declarat pe 12 august că intenționează să renunțe la funcția de tutore al finanțelor cântăreței, dar nu a oferit niciun calendar în acest sens. El renunțase la controlul asupra deciziilor ei de viață în 2019, păstrându-și doar rolul în supravegherea banilor fiicei sale. El a spus în repetate rânduri că nu există nicio justificare pentru îndepărtarea sa din rolul de tutore și că tot ce a făcut mereu a fost să acționeze doar în interesul fiicei sale.

Tutela a fost impusă în 2008, când Britney Spears a început să aibă probleme psihice și și-a pierdut custodia copiilor, după o serie de incidente provocate de artistă extrem de mediatizate la acea vreme.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Avocatul lui Britney Spears îl acuză pe tatăl acesteia că a pretins 2 milioane de dolari pentru a renunța la tutelă