Sub tutelă judiciară de 12 ani, Britney Spears vrea să-și pledeze cauza în instanță

De: Ana Obretin / 28.04.2021, 09:25
Sub tutelă judiciară de 12 ani, Britney Spears vrea să-și pledeze cauza în instanță

Aflată sub tutelă judiciară de mai bine de doisprezece ani, după ce a fost diagnosticată cu tulburări mintale, cântăreața Britney Spears a cerut, prin intermediul avocatului ei, să vorbească în instanța, Cântăreața vrea să devină independentă, iar judecătorul care se ocupă de cazul său a stabilit o audiere pe 23 iunie.

„Britney vrea să meargă direct în instanță”, a declarat avocatul vedetei, Samuel Ingham, fără a oferi mai multe detalii.

În vârstă de 39 de ani, Spears trăiește în condițiile stricte ale unei acord legal parafat în 2008 de o instanță din Los Angeles,  California, după o serie de incidente provocate de artistă extrem de mediatizate la acea vreme, scrie Variety.

Similar unui regim de tutelă asupra unui minor, acordul stipulează că deciziile privind viața și cariera ei sunt luate de tatăl său, Jamie Spears. Însă acordul a fost contestat în ultimii ani, iar avocatul lui Britney Spears a cerut recent instanței din Los Angeles care se ocupă de caz să-l înlocuiască pe Jamie Spears cu un tutore profesionist, care, în prezent, împarte tutela cu acesta.

Samuel Ingham, un avocat care i-a fost repartizat de instanță lui Britney, a declarat că artista „se teme de tatăl ei”. Acest lucru a realimentat campania #FreeBritney (#eliberați-opeBritney), orchestrată pe străzi și pe rețelele de socializare de mai mulți fani, convinși că artista este ținută împotriva voinței sale sub supraveghere.

Interesul pentru această poveste a fost reînviat recent și prin lansarea unui documentar, „Framing Britney Spears„, care explorează starea de sănătate mintală a starului și modul, crud uneori, în care a fost tratată de o parte din presă.

În perioada lungă de depresie care a urmat divorțului de Kevin Federline, în 2006, și pierderii custodiei celor doi copii ai săi, în 2007, Britney Spears a fost implicată în mai multe incidente. Poate cel mai celebru este momentul în care s-a ras pe cap singură la o frizerie. 

CITEȘTE ȘI: Ce transformare! Britney Spears a slăbit şi arată spectaculos în costum de baie

Netflix va produce propriul documentar despre Britney Spears

Britney Spears, surpriză pentru fani! Viaţa ei zbuciumată, într-un film biografic

Foto: Profimedia Images