Paramount este dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor pentru „Top Gun: Maverick”

De: Nicoleta Lepădatu / 07.06.2022, 07:08
Paramount este dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor pentru „Top Gun: Maverick”

Paramount este dat în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor pentru „Top Gun: Maverick” de către familia autorului al cărui articol a inspirat filmul din 1986, conform CNN.

Într-o plângere depusă luni la tribunalul federal din California, moștenitorii articolului din 1983 al lui Ehud Yonay, „Top Guns”, susțin că distribuitorul filmelor nu a recâștigat drepturile pentru continuarea recent lansată, „Top Gun: Maverick”.
Shosh și Yuval Yonay susțin că au trimis o notificare de reziliere către Paramount și că drepturile le-au revenit în ianuarie 2020, se arată în plângere.

Shosh Yonay şi Yuval Yonay, care locuiesc în Israel şi sunt văduva, respectiv fiul lui Ehud Yonay, consideră că studioul Paramount a ignorat în mod intenţionat faptul că drepturile de autor au revenit în posesia familiei Yonay în ianuarie 2020, nerespectând astfel legea federală a copyrightului.

Paramount nu a răspuns deocamdată solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Reclamanţii solicită despăgubiri a căror valoare nu a fost dezvăluită, inclusiv o parte din încasările obţinute de „Top Gun: Maverick”, precum şi împiedicarea studioului Paramount de a distribui acest film sau de a produce alte continuări ale producţiei originale.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei