„Top Gun: Maverick” a urcat direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

De: Nicoleta Lepădatu / 31.05.2022, 08:31
„Top Gun: Maverick” a urcat direct pe primul loc în box office-ul românesc în weekendul premierei

Lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, a ocupat primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei, cu încasări de 1.606.768 de lei.

„Top Gun: Maverick” este debutul cu cele mai mari încasări din cariera de 40 de ani a lui Tom Cruise și, totodată, primul său film care a depășit 100 de milioane de dolari în weekendul lansării. Anterior, recordul a fost deținut de „War of the Worlds”, cu 64 de milioane de dolari în weekendul de lansare, în 2005. Continuarea filmului „Top Gun” din 1986 a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a fost întâmpinată cu recenzii foarte bune.

După mai mult de 30 de ani în armată ca unul din cei mai buni aviatori, Pete Mitchell se întoarce acolo unde a început, dar cu misiunea de a-și pune în slujba celor nou recrutați abilitățile sale extraordinare de pilot de teste, chiar dacă asta înseamnă să nu avanseze în rang, așa cum ar fi meritat.

În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness” coboară pe poziția a doua în box office-ul românesc

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi, și cu actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor în distribuție, a strâns în acest weekend încasări de 442.824 de lei.

În film, doctorul Stephen Strange folosește o vrajă interzisă care deschide poarta către Multivers și inclusiv către o versiune alternativă a lui însuși, iar amenințarea adusă de acest eveniment pare prea mare chiar și pentru puterile combinate ale lui Strange, Wong și Wanda Maximoff.

Pe locul al treilea în box office-ul românesc se află în această săptămână o premieră, „Fabrica de vise”, cu încasări de 199.243 de lei. Animația cu regia semnată de Kim Hagen Jensen și Tonni Zinck în care joacă actorii Rasmus Botoft, Emilie Koppel, Martin Buch spunepovestea Minei, care face uz de nou-căpătata ei abilitate de a crea și de a controla visele celorlalți pentru a-i da o lecție de viață nesuferitei ei surori vitrege.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele românești este completat de: Băieții răi/ The Bad Guys”, de Pierre Perifel (130.668 de lei), „Fireheart” (106.796 de lei), „Sonic the Hedgehog 2” (95.960 de lei), „Focul viu” (79.644 de lei), „Noaptea regilor” (75.354 de lei), „Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului/ Chickenhare and the Hamster of Darkness” (72.264 de lei) și „Vikingul / The Northman”, de Robert Eggers, cu încasări de 61.777 de lei

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

TOP 5: Continuări de filme populare care nu ar fi trebuit făcute. Chiar avem nevoie de 6 „Singur acasă”?

Foto: Profimedia Images