„Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei

De: Ana Obretin / 30.05.2022, 09:02

Lungmetrajul de acțiune „Top Gun: Maverick”, cu Tom Cruise în rolul principal, a ocupat primul loc în box office-ul nord-american, în weekendul premierei.

Filmul, produs de Paramount și Skydance, a vândut bilete de 134 de milioane de dolari și este de așteptat ca încasările din America de Nord să ajungă la 151 de milioane de dolari până luni seară. În SUA, acest weekend este unul prelungit, fiind marcată Memorial Day, ziua de comemorare a soldaților care au murit în timpul serviciului militar sau în luptă, potrivit Reuters.

CITEȘTE ȘI: Totul despre „Star Wars”: Top filme din celebra franciză (Video)

Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

„Top Gun: Maverick” este debutul cu cele mai mari încasări din cariera de 40 de ani a lui Tom Cruise și, totodată, primul său film care a depășit 100 de milioane de dolari în weekendul lansării. Anterior, recordul a fost deținut de „War of the Worlds”, cu 64 de milioane de dolari în weekendul de lansare, în 2005. Continuarea filmului „Top Gun” din 1986 a avut premiera la Festivalul de la Cannes, unde a fost întâmpinată cu recenzii foarte bune.

Vezi trailerul mai jos:

În „Top Gun: Maverick”, de Joseph Kosinski, personajul lui Tom Cruise trebuie să antreneze un nou grup de aviatori pentru o misiune crucială. Distribuția îi include pe Miles Teller, Glen Powell, Jon Hamm, Jennifer Connelly și Val Kilmer, care a jucat rolul lui Iceman în primul „Top Gun”.

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness” coboară pe poziția a doua, după trei săptămâni petrecute ca lider în box office-ul nord-american

„Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, în regia lui Sam Raimi, și cu actorii Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor în distribuție, a reușit încasări de 16,4 milioane de dolari.

Producția Disney „The Bob’s Burgers Movie”, bazată pe o emisiune TV animată de lungă durată, a fost singura premieră din acest weekend și a reușit încasări de 12,6 milioane de dolari. 

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Downton Abbey: A New Era” (5,9 milioane de dolari),  „The Bad Guys” (4,63 de milioane de dolari),  „Sonic the Hedgehog 2”, cu Idris Elba  în rolul lui Knuckles, care a avut încasări de 2,52 de milioane de dolari, „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (2,51 de milioane de dolari), „The Lost City” (1,79 de milioane de dolari), „Men” (1,22 de milioane de dolari) și de producția indiană „F3: Fun and Frustration” (1 milion de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Profimedia Images