Părintii închiriază Moș Crăciun pentru copii și creează magia sărbătorilor de iarnă!

Apropo.ro / 25.11.2020, 16:21
Părintii închiriază Moș Crăciun pentru copii și creează magia sărbătorilor de iarnă!
Este în puterea ta să faci ca spiritul lui Moș Crăciun să fie viu pentru copii de Crăciun. Fă-i să creadă această magie pe toți din familia ta, deoarece chiar și copiilor mari le place să se gândească la Moș Crăciun care vine să ne viziteze în fiecare an. Cum să faci asta? În ziua de azi este simplu.

Inchiriaza Mos Craciun și urmează sfaturile noastre pentru a crea o atmosferă de sărbătoare pentru cele mai dragi ființe.

1. Cumpără și citește cărți despre Crăciun

Ii poți introduce pe toți în spiritul Crăciunului cu povești despre Crăciun. Începe prin a citi cărți despre Moș Crăciun și despre alte personaje. Citește povești celor mici, dar și celor mari, despre elfi, reni, despre Polul Nord, despre fabrica de jucării și alte ființe pe care le regăsim în istorisirile iernii. Există atâtea povești clasice, dar și moderne ce vor face serile mai plăcute. Alege Crăiasa Zăpezii, Poveste de Crăciun, Cum a furat Grinch Crăciunul și așa mai departe. Poveștile le găsești pe librăriile online și sunt pentru toate grupele de vârstă.

2. Sună clopoțeii în Ajunul Crăciunului

Imaginează-ți ochii copiilor tăi crescând de bucurie când aud sunetul clopoțeilor de la sanie în noaptea dinaintea Crăciunului. Adu la viață spiritul lui Moș Crăciun când îi trezești ca să le spui că îl auzi pe Moșul pe acoperiș. Iar, dacă închiriezi un Moș Crăciun, acesta chiar va suna din clopoței și va spune un răsunător: „Ho ho ho!”. Efectul va fi real și cei mici vor crede din tot sufletul în magia Crăciunului.

3. Cumpără hârtie de ambalat specifică

Cât de ironic este că Moș Crăciun are aceeași hârtie de ambalat ca și familia ta. Cei mici vor observă asta atunci când cei din familie își vor face daruri. Acest lucru poate produce multe întrebări despre Moș Crăciun cu care va trebui să te confrunți mai devreme decât ești gata. Cumpără câteva suluri de hârtie de ambalat care sunt doar pentru cadourile copilului și pe care Moș Crăciunul închiriat i le va aduce în sac. Așa, cel mic va înțelege că pentru el, a venit cu adevărat Moșul. Asigura-te că ascunzi hârtia pentru a nu fi văzută înainte sau după Crăciun. Amintește-ți că împachetarea cadourilor se face la Polul Nord, nu în camera de zi, așa că nu te lăsa prins.

4. Scrie-i scrisori

Scrisoarea lui Moș Crăciun trebuie să devină o parte din tradițiile anuale de Crăciun ale familiei tale. În scrisori, fie că le scriu singuri, fie că îi ajuți tu, cei mici îi pot spune lui Moș Crăciun pentru ce sunt recunoscători și își pot scrie lista de dorințe pentru Crăciun. De asemenea, copiii mai mici care încă nu pot scrie pot desena imagini cu ceea ce își doresc. Pentru listele lor de dorințe, pot lipi imagini din cataloagele de jucării pe o bucată de hârtie.

5. Primește un videoclip personalizat de la Moș Crăciun

Nimic nu va menține în viață spiritul lui Moș Crăciun mai viu decât un mesaj de la Moșul. Sunt site-uri speciale unde poți închiria un Moș Crăciun și poți chiar primi astfel de mesaje video de la acesta. Mesajele video sunt de 15, 30 sau 60 de minute și vor fi modul ideal de al aduce pe Moș Crăciun in casa ta, mai ales în această perioadă de pandemie. Astfel nu îl vei vitregi pe copilul tău de prezența Moșului în acest an și vei păstra și distanțarea fizică față de ceilalți. Îi poți explică copilului că Moșul trebuie să lucreze, ca mulți dintre noi, de la distanță, însă nu a uitat de el. Un Moș închiriat va transmite copilului tot ceea ce dorești tu să îi transmită și fericirea de pe chipul micuțului tău va spune totul. 

6. Hrănește-l pe Moș Crăciun și pe renii săi

O tradiție de Crăciun, nu prea răspândită pe la noi, dar care este veche în alte țări, este aceea de a lăsă lapte și prăjituri pentru Moș Crăciun. Peste noapte, mama sau tatăl poate mânca dulciurile și laptele sau poate lăsă urme de mușcături pe fursecuri și chiar un bilet de la Moș Crăciun mulțumind copiilor. O altă modalitate excelentă de a da viață spiritului lui Moș Crăciun în acest Crăciun este de a-i încuraja pe copii să lase morcovi pe pervaz pentru renii lui Moș Crăciun. După ce copiii tăi se culcă în ajunul Crăciunului, fă în așa fel încât morcovii să pară pe jumătate mâncați, astfel încât cei mici să creadă că renii au trecut pe acolo.

7. Arată-i dovezi ale prezenței lui Moș Crăciun

În dimineața de Crăciun copiii se vor concentra asupra cadourilor. Dacă aduci un Moș Crăciun acasă, nu mai este nevoie de dovezi. Dacă însă cel mic a primit doar un mesaj video prin care i se spunea că îi va lăsa cadouri, atunci te poți asigura că cel mic a primit vizită Moșului. Pe lângă laptele și fursecurile pentru Moș Crăciun și morcovii pentru reni. Poți crea și niște urme pe podea. Dacă stai la bloc, folosește zăpadă falsă, dacă copiii sunt mai mici și nu își vor da seama de autenticitatea acesteia, și lasă câteva urme de pantof pe aceasta. Dacă ai curte, poți lasă câteva urme nămolite sau în zăpadă în cazul în care ninge afară.

8. Parfumează casă cu portocală și scorțișoară

A ce crezi că miroase Moșul? Ce zici de scorțișoară și portocale? Caută uleiuri aromatice sau chiar coji de portocală și bețe de scorțișoară pentru a umple aerul cu un astfel de parfum în ziua de Crăciun.

9. Crede tot anul

Păstrează spiritul lui Moș Crăciun viu pentru copii tot timpul anului. Poți să îi arăți din când în când câte o carte poștală sau o scrisoare ce să pară scrisă de Moș Crăciun, pentru a-I arăta că Moșul se gândește la ei.