Pedro Almodovar dezvăluie detalii despre realizarea lungmetrajului „Madres Paralelas“, cu Penélope Cruz

De: Nicoleta Lepădatu / 09.06.2021, 21:20
Pedro Almodovar dezvăluie detalii despre realizarea lungmetrajului „Madres Paralelas“, cu Penélope Cruz

Pentru acest film despre maternitate, regizorul spaniol Pedro Almodovar le-a readus în lumina reflectoarelor pe câteva dintre actrițele lui preferate, printre care și Rossy de Palma și Julieta Serrano.


După ce a lucrat la un proiect în limba lui Shakespeare, cu Tilda Swinton, Pedro Almodovar se reîntoarce la limba lui Cervantes și folosește cu această ocazie o distribuție care îi este foarte familiară. Cele zece săptămâni de filmări la această producție tocmai s-au încheiat și regizorul spaniol a dezvăluit primele imagini și un scurt clip de making of al lungmetrajului „Madres Paralelas“, cel mai recent film al său, cu Penélope Cruz, Julieta Serrano, Rossy de Palma, Aitana Sánchez-Gijón, Milena Smit și Israel Elejalde.

Fiind o tema dragă regizorului de 71 de ani, filmul le are ca eroine pe doua mame care au născut în aceeași zi. „Vorbesc despre importanța strămoșilor și a descendenților. Prezența inevitabilă a amintirilor. Există multe mame în filmografia mea, dar acestea din „Madres Paralelas“ sunt foarte diferite, a declarat Almodovar într-un comunicat de presă, preluat integral de IndieWire. Acesta a mai spus că acest film nou va fi „o dramă intensă“. 

Nu a fost dată publicității o dată de lansare, dar „Madres Paralelas“ ar trebui să fie în cinematografe în 2022. 

Pedro Almodovar este, de departe, cel mai interesant și original cineast spaniol al anilor 1980-2000. Adeptul unui stil coroziv, care nu cunoaște pudoare și tabuuri, cu filme care au ca subiect principal sexul, Almodovar reușește să îmbine violența și tensiunea cu satira. Este autodidact, dar influențat destul de vizibil Douglas Sirk, Rainer Fassbinder și Federico Fellini.

CITEȘTE ȘI: Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Pedro Almodovar a anunţat distribuţia viitorului său film

Filme premiate în ultimul an și noutăți absolute, de Almodóvar, Ozon, Koncealovski, la TIFF 2021

„Rețeaua cubaneză”, cu Penelope Cruz, lider în box office-ul românesc de weekend

Foto: Profimedia Images