Bono, Penelope Cruz își împrumută vocile pentru seria animată pro-vaccinare “Pandemica”

De: Loredana Toma / 29.03.2021, 15:47
Bono, Penelope Cruz își împrumută vocile pentru seria animată pro-vaccinare “Pandemica”

Mai mulți artiști, precum Bono, Penelope Cruz, David Oyelowo și Kumail Nanjiani, alături de Patrick Adams, Samuel Arnold, Connie Britton, Meg Donnelly, Danai Gurira, Nick Kroll, Laura Marano, Phoebe Robinson, Michael Sheen, Wanda Sykes și Calum Worthy, și-au împrumutat vocile pentru seria animată “Pandemica”, o producție menită să crească nivelul de conștientizare privind importanța vaccinării în stoparea pandemiei.

Povestea seriei animate, produsă de organizația de caritate a lui Bono, The ONE Campaign, se desfășoară într-un purgatoriu pandemic, personajele fiind blocate într-o situație de care nu sunt sigure cât va dura.

Seria a fost lansată în contextul în care recent au apărut tot mai multe rapoarte și informații privind inegalitatea distribuirii vaccinului anti-COVID-19 la nivel global. Potrivit informațiilor obținute de publicația The New York Times, țările mai stabile din punct de vedere economic și-au făcut stocuri mari de doze de vaccin, în unele cazuri cumpărând cu mult mai mult decât era necesar. În timp ce SUA continuă să distribuie vaccinul tuturor categoriilor de vârstă, unele țări întâmpină dificultăți în a obține cantitatea minimă necesară pentru categoriile considerate cele mai vulnerabile, potrivit The Hollywood Reporter.

“Pandemica” este, de fapt, despre dreptul tuturor la vaccinare

“În câteva cuvinte, ‘Pandemica’ relatează un adevăr simplu și anume că locul în care te-ai născut nu ar trebui să influențeze în niciun fel accesul la un vaccin care îți poate salva viața”, a declarat Bono, liderul formației irlandeze U2.

“Chiar dacă mulți dintre noi încă își așteaptă rândul la vaccin, trebuie să ne asigurăm că oamenii din întreaga lume nu sunt lăsați la coada liniei de așteptare. Este lucrul cel mai corect de care trebuie să ne asigurăm cu toții că se realizează. Dacă vaccinul nu ajunge peste tot, atunci nici pandemia nu va fi stopata”, a încheiat Bono.

Atât Bono, cât și Penelope Cruz și toți ceilalți actori din „Pandemica” precizează că “cel mai important este ca vaccinul să fie distribuit tuturor. Virusul se dezvoltă inegal și oamenilor doar le este promis vaccinul, însă nu îl și primesc. Trebuie să fim responsabili cu toții”, este părerea lor comună.

Seria “Pandemica” face parte din campania mondială ONE World care vizează sănătatea mondială și economia. Vedetele își unesc forțele cu cei din prima linie pentru a discuta și a găsi un răspuns comun pentru această criză sanitară.

CITEȘTE ȘI: Bono, de la U2, debutează în animație

Penelope Cruz și Pedro Almodovar fac echipă din nou. Cineastul spaniol refuză ofertele pentru streaming

Dolly Parton a fredonat o versiune de pandemie a hitului “Jolene”, în timp ce se vaccina contra COVID-19

Arnold Schwarzenegger, după ce s-a vaccinat: Vino cu mine dacă vrei să trăiești 

David Guetta spune că ar fi “absolut corect” ca accesul în festivaluri să depindă de vaccinare

Foto: Facebook/ ONE