“Pelé”, nume de legătură între marele fotbalist brazilian și românul Gabi Balint

De: Loredana Toma / 13.03.2021, 10:33
“Pelé”, nume de legătură între marele fotbalist brazilian și românul Gabi Balint

Edson Arantes do Nascimento, cunoscut în lumea fotbalului sub numele de Pelé, și-a lansat propriul documentar, “Pelé”, care este disponibil pe platforma Netflix.

De-a lungul carierei sale, „O Rei”, cum i se mai spune, a inspirat o lume întreagă prin jocul său și i-a determinat pe mulți părinți să-și numească fiii după marele jucător.

12 ani, 1.284 de goluri și de 3 ori campion mondial

Pelé a înscris 1.284 de goluri, incluzându-le aici atât pe cele marcate în meciuri amicale, cât și cu naționala Braziliei, cu care a câștigat trei campionate mondiale (1958, 1962, 1970) din patru, fiind singurul fotbalist din istorie care a reușit această performanță. Pe lângă viața de fotbalist, documentarul “Pelé” îi trece în revistă și relațiile amoroase.

Filmul are aproape două ore pe parcursul cărora sunt rezumați cei 12 ani în care brazilianul a reușit să fie încoronat de trei ori campion mondial, potrivit unui comunicat remis Apropo de Netflix.

“Gavril Pele Balint –  din iubire pentru fotbal” – despre Pelé din perspectiva lui Gabi Balint, dar și despre cum un nume poate schimba viața

Fotbalistul român Gabi Balint, pe numele complet Gavril Pele Balint, cunoscut fost jucător al echipei Steaua, dar și al naționalei României, își amintește și împărtășește fanilor în producția Netflix “Gavril Pele Balint – din iubire pentru fotbal” care este  povestea din spatele numelui său. El își amintește, totodată, momentele care l-au inspirat cel mai mult în viață și care îl leagă de idolul său brazilian.

CITEȘTE ȘI: NETFLIX: coduri și setări secrete  

Netflix a depășit 200 de milioane de abonați cu plată la nivel global  

Netflix a cumpărat cel mai scump film din istoria târgului din cadrul Berlinalei

Foto: Netflix