Piesa lui Eminem „Lose Yourself”, într-un top select al celor mai difuzate din istorie

De: Ana Obretin / 26.02.2021, 09:15
Piesa lui Eminem

Piesa lui Eminem „Lose Yourself” a depășit un miliard de audiții online pe Spotify, devenit una dintre cele mai difuzate din istorie. Rapperul american a marcat reușita printr-un mesaj publicat pe platforma de socializare online Twitter.

„Poți face orice ți-ai propus, omule …”, a scris Eminem, repetând finalul piesei. Cântărețul a publicat și un scurt videoclip care detaliază succesul uriaș al piesei care inițial a fost inclusă pe coloana sonoră a filmului „8 Mile”.

Cu „Lose Yourself”, Eminem a devenit pentru prima dată lider în clasamentul Billboard Hot 100. Rapperul a fost premiat apoi cu un Oscar pentru cea mai bună piesă originală, în 2003. 17 ani mai târziu, în 2020, Eminem a fost invitat să cânte la gala Oscar aceeași piesă.

Eminem, considerat unul dintre cei mai mari artiști rap din istorie, intră astfel într-un top select al pieselor lansate în primul deceniu al secolului 21 care au depășit un miliard de audiții online pe Spotify. „Mr. Brightside”, cântată de The Killers și „I’m Yours”, a lui Jason Mraz, au depășit, de asemenea, acest prag.

În mod incredibil, aceasta nu este singura piesă a lui Eminem care depășește un miliard de audiții online, colaborarea sa din 2002 cu Nate Dogg „Till I Collapse” fiind și ea inclusă în top.

Cea mai veche melodie care a depășit acest prag pe Spotify este „Bohemian Rhapsody”, a formației Queen. Singura altă piesă înregistrată înainte de secolul 21 – și, totodată, prima din anii 1990 – care a înregistrat peste un miliard de audiții online pe Spotify este „Wonderwall”, a trupei Oasis. 

Doar patru piese au depășit pragul de 2 miliarde de audiții online pe Spotify: „Shape of You”, a lui Ed Sheeran (2,724 de miliarde), „Rockstar”, a lui Post Malone ft 21 Savage (2,124 de miliarde), „Dance Monkey”, a lui Tones and I (2,103 miliarde), și „Blinding Lights”, a lui The Weeknd (2,004 miliarde).

În vârstă de 48 de ani, Eminem este unul dintre cel mai bine vânduți artiști din lume, cu peste 220 de milioane de discuri. De-a lungul carierei a câștigat numeroase premii, printre care 15 Grammy și opt American Music Awards.

CITEȘTE ȘI: Album nou lansat de Eminem: Replică pentru Snoop Dogg și scuze pentru Riri

 Foto: Profimedia Images