Pot animalele să comunice între ele?

Apropo.ro / 26.04.2015, 08:00
Pot animalele să comunice între ele?
Animalele pot transmite anumite mesaje prin semne și sunete.

Nici oamenii nu comunică mereu prin intermediul cuvintelor.

Avem expresii pentru a indica furia, o ridicare din umăr pentru a indica indiferența, facem gesturi cu mâinile și așa mai departe. Multe animale fac zgomote și semne ca să ajungă la același rezultat.

Când o cloșcă face un zgomot puternic sau pleacă genunchii în jos, toți puii ei înțeleg acest lucru ca pe un avertisment de pericol. Atunci când un cal necheză sau sare pe sol, ceilalți cai „primesc mesajul”.

Unele animale pot urmări semnalele date de alte animale foarte ușor .

Cainii comunică în mai multe moduri. Ei nu doar latră, dar urlă și mârâie. Ei ridică o labă sau își arată dinții, iar ceilalți câini pot înțelege mesajul transmis. Animale comunică una cu celălaltă, nu numai prin sunete și mișcări, dar și prin miros.

Cele mai multe animale care trăiesc în turmă depind de miros pentru a sta împreună. Și, desigur, știm câ animale precum câinii se recunosc reciproc după miros.

Maimuțele ar trebui să fie printre cele mai inteligente animale, chiar dacă nu au un limbaj mai bine dezvoltat. Ele fac multe sunete și expresii ale feței pentru a comunica sentimentele de furie, foame sau de bucurie.

Apropo, spre deosebire de ființele umane, care trebuie să învețe să vorbească, animalele știu „limbajul” din instinct. Totuși, într-o oarecare măsură, păsările învață să cânte. De aceea, o vrabie adusă printre canari va încerca să cânte ca unul.