Povestea tristă a lui Pat Morita, actorul care l-a interpretat pe maestrul din „The Karate Kid”

De: Adrian Popa / 10.06.2022, 09:42

Pat Morita a devenit faimos după ce l-a interpretat pe maestrul de arte marțiale Mr. Miyagi în filmul „The Karate Kid”. Actorul a murit, însă, bolnav, sărac și uitat.

Înainte de a deveni cunoscut în toată lumea, Morita era un comediant, cunoscut după numele de scenă „Hip Nip”, care ținea spectacole în baruri și cluburi de noapte.

Copilăria lui Morita nu a fost ușoară. Starul din „The Karate Kid” a suferit de tuberculoză, iar din această cauză a învățat să meargă abia la vârsta de 9 ani. Familia lui a locuit o vreme într-o infirmerie caritabilă din cadrul Shriners Hospital din San Francisco.

Actorul a primit primul rol în 1967, în filmul „Thoroughly Modern Millie”. Ulterior au urmat apariții în comedia „The Shakiest Gun in the West” și în serialele „M*A*S*H” și „Sanford and Son”.

Morita și-a cimentat cariera după ce a interpretat rolul Matsho „Arnold” Takahashi în 26 de episoade ale serialului „Happy Days”.

Un serial și o continuare de film ratate au distrus cariera lui Morita

Primul rol principal l-a avut în serialul „Mr. T & Tina”, oprit după doar patru episoade. Acest eșec i-a afectat viața actorului. S-a retras în Hawaii, unde Morita și familia lui și-au pierdut casa în urma unui dezastru natural care s-a petrecut în 1980.

La 46 de ani, Morita s-a trezit fără un loc de muncă și a petrecut câțiva ani câștigând ocazional bani din show-uri de comedie în baruri de noapte și din apariții în reclame. Ulterior, un prieten din lumea comediei, Redd Foxx, l-a ajutat pe actor să își găsească o casă.

În 1984 șansa i-a surâs din nou lui Morita. A primit un rol în filmul „The Karate Kid”, care a fost un succes comercial, cu încasări de peste 130 de milioane de dolari. Continuarea „The Karate Kid: Part II” a fost, însă, un eșec.

Morita a declarat că dacă al doilea film ar fi avut succes atunci ar fi putut să își achite datoriile și să plătească pentru studiile superioare ale celor trei fete ale sale. Actorul a fost căsătorit de trei ori.

După „The Karate Kid”, cariera lui Morita a intrat într-un declin accentuat. Actorul a început să consume mult alcool și a murit în 2005, la vârsta de 73 de ani, din cauza unor probleme la inimă. „Singurătatea și greutatea faimei l-au distrus în cele din urmă”, a declarat una dintre fiicele lui, Aly.

Foto: Profimedia Images

Citește și:

Dacă jumătatea ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid

„Baywatch”: Donna D’Errico a sărbătorit, la 53 de ani, un an fără alcool