Primul trailer al documentarului „Roadrunner“, despre Anthony Bourdain, a fost lansat

De: Nicoleta Lepădatu / 04.06.2021, 14:00
Primul trailer al documentarului „Roadrunner“, despre Anthony Bourdain, a fost lansat

Un documentar care explorează viața și cariera gonzo jurnalistului culinar Anthony Bourdain are acum primul său trailer, o mărturie emoționantă despre acesta.

„Roadrunner“ este un film despre Anthony Bourdain și este considerat „o privire intimă, în culise, a modului în care un bucătar anonim a devenit o personalitate de renume mondial”. Producția este realizată de către cineastul premiat cu Oscar Morgan Neville („20 Feet from Stardom) și va avea premiera în cinematografe pe 16 iulie.

Chef-ul newyorkez a devenit extrem de cunoscut după publicarea cărții sale „Kitchen Confidential‟, în anul 2000. Ca urmare a succesului imens de care s-a bucurat volumul, Anthony Bourdain a devenit gazda emisiunii „No Reservations‟, pe Travel Channel, în 2005. În 2013 începe la CNN seria de emisiuni „Parts Unknown‟.

CITEȘTE ȘI: NOIEMBRIE 2018: Seriale culinare pe care să nu le ratezi

De-a lungul timpului, în cadrul emisiunii „No Reservations”, difuzată de Travel Channel între 2005 și 2012, Anthony Bourdain a  filmat 142 de episoade, vizitând SUA, dar și o mulțime de alte locuri din lume. Bourdain a călătorit prin zeci de alte țări,  cu scopul de a prezenta obiceiurile culinare și culturile locurilor respective. Astfel a ajuns și în România, la îndemnul unui prieten de-al său rus, amator de călătorii, care i-a descris țara noastră ca fiind într-adevăr „Micul Paris”

În 2017, într-un interviu pentru emisiunea „Late Night”, Bourdain a redeschis subiectul, explicând că oficialităţile române au intervenit în producţia documentarului, obligându-i pe cei care îi erau gazde să poarte haine tradiţionale şi mutându-i din casele lor în hoteluri scumpe, pentru a „înfrumuseța” realitatea. În plus, s-a distrat foarte tare pe seama faptului ca o parte a presei a spus despre el că este agent al Mossadului.

În 2018, Bourdain a fost găsit mort în camera sa de hotel din Strasbourg, Franța, unde filma pentru un nou episod al emisiunii „Parts Unknown”, de la CNN

CITEȘTE ȘI: Ce ar trebui să ştii când mergi la restaurant! Anthony Bourdain dezvăluie secretele „murdare” din bucătărie

Foto: Travel Channel