Primul zbor cu wingsuit realizat în România (Video)

Apropo.ro / 13.11.2013, 14:30
Primul zbor cu wingsuit realizat în România (Video)
O premieră pentru România - zborul cu wingsuit, care este un costum special pentru un sport extrem.

Adrian Nechita este licențiat în parașutism și multe salturi la activ. La mijloc este vorba de o mare nebunie și dragoste pentru adrenalină.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Adrian face parte dintr-un grup de băieți care se lasă provocați de sporturile extreme și trăiesc viața cu maximă intensitate: Cliff Jump, Pendulum Jump (Rope Swing Jump), Highline, Skydiving, Paragliding, coborâri în viteză cu bicla de downhill, BASE Jump și alte nebunii.

Primul zbor cu wingsuit base din România a fost făcut de Adrian care a sărit în gol de pe peretele Văii Albe, Bușteni și a aterizat la punct fix la Kalinderu, pe pârtie.

Pe tot parcursul zborului camera de filmat a înregistrat tot ce se putea, pentru a exemplifica mai bine ce presupune acest sport periculos.

BASE este un acronim format din obiectele de pe care se sare: Building, Aerial, Span, Earth. Wingsuit BASE Jump înseamnă salt și zbor cu wingsuit-ul de pe o stâncă.

Ca nivel de dificultate se poate împărți în mai multe etape, deoarece poți sări din avion/elicopter și e foarte sigur, iar dacă ajungem la stâncă aici nivelul crește mai mult. Și de aici putem împărți categoria din nou. Zbor care se depărtează de stâncă/munte sau zbor de proximitate, adică foarte aproape de rock. Ca cineva să zboare cum am făcut noi în clip, trebuie să treacă printr-un proces de durată, iar cerințele minime ar fi următoarele. 200 de salturi din avion/elicopter -> 50 de BASEuri -> 50-100 de zboruri cu wingsuit din avion/elicopter -> iar de aici poate începe Wingsuit BASE Jump. Ideea este că acest sport extrem, Wingsuit BASE Jump, este un sport care implică o mare atenție la detalii, deoarece orice pas greșit te poate conduce la moarte. Este și de durată, deoarece ca să devii un pilot, putem spune asta deoarece tu controlezi costumul, trebuie să treci prin multe etape„, spune Adrian.

Procesul de a ajunge BASE Jumper este destul de costisitor, având în vedere licențierea în parașutism, după care plata salturilor, a echipamentului și multe altele. „Însă când ajungi BASE Jumper nu îți mai pui aceste problemele, ci în ce locație ne ducem să sărim, unde ne cazăm, cât plătim pentru transport. Diferența dintre un parașutist și un BASE Jumper este ca de la stâncă la pământ„, mai spune Adrian.