Prințul Harry a discutat cu prințul Charles și prințul William, dar dialogul „nu a fost productiv”

De: Ana Obretin / 17.03.2021, 09:07
Prințul Harry a discutat cu prințul Charles și prințul William, dar dialogul

Prințul Harry este bucuros că a început să discute cu tatăl său, prințul moștenitor Charles, și cu fratele său mai mare, prințul William, după interviul acordat vedetei TV Oprah Winfrey, a spus Gayle King, gazdă a emisiunii „CBS This Morning”.

Aceste conversații nu au fost productive, i-au spus prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, lui King în weekend. Cu toate acestea, ducele și ducesa de Sussex s-au declarat bucuroși că au început un dialog cu familia regală și au spus că vor ca familia să se vindece.

Prințul Harry i-a mărturisit lui Oprah Winfrey că a avut o relație dificilă cu tatăl său în urma deciziei sale și a lui Meghan de a renunța la rolurile de membri activi ai familiei regale britanice, la începutul anului 2020. „Când eram în Canada, am avut trei conversații cu bunica mea și două conversații cu tatăl meu”, a spus el, adăugând: „înainte să înceteze să mai primească apelurile mele”. Prințul a explicat că, de atunci, a renunțat să vorbească cu tatăl său, că s-a simțit „dezamăgit” de el, având în vedere experiența din trecut a lui Charles cu regretata mamă a lui Harry, prințesa Diana, și relația ei cu tabloidele din Marea Britanie.

Prințul ar fi fost „supărat” și „rănit” după ce a auzit ce a spus fiul său mai mic în interviu și a ignorat întrebarea unui reporter despre acest fapt a doua zi după interviul difuzat în Marea Britanie. În ceea ce îl privește pe prințul William, care este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, Harry a clasificat relația lor actuală drept „distanțată”.

În interviu, Meghan a contestat, de asemenea, o afirmație anterioară potrivit căreia a făcut-o pe soția lui William, ducesa Kate, să plângă cu câteva zile înainte de nunta ei cu Harry, afirmând că în realitate a fost invers.

Markle a mai amintit, printre altele, în acel interviu despre o remarcă făcută de un membru al familiei regale britanice despre „cât de închisă ar putea să fie pielea primului copil al ei și al prințului Harry, Archie”, întrucât mama lui Meghan este de culoare.

Prințul William le-a spus reporterilor britanici, după interviu, că „familia regală nu este absolut deloc rasistă”. Și Palatul Buckingham a publicat o declarație după interviu, în care se preciza că întreaga familie regală este „întristată să afle cât de grei au fost aceşti ani pentru Harry şi Meghan” și că acuzațiile de rasism “vor fi luate foarte în serios și rezolvate în privat”. 

„Cred că ceea ce îi supără încă este că palatul continuă să spună că vor să rezolve problema în mod privat, dar totuși apar povești false care sunt încă jignitoare la adresa lui Meghan”, a spus King.

Pe de altă parte, potrivit postului CNN, reprezentanții Palatului Buckingham au angajat un cabinet de avocatură pentru a investiga și soluționa acuzațiile de rasism, umilire și intimidare care i-au fost aduse lui Meghan Markle de foști angajați ai ei. Potrivit presei britanice, doi funcţionari de rang înalt au precizat că ar fi fost intimidaţi de soţia prinţului Harry, iar un membru al personalului a acuzat-o că l-a ”umilit”.

King a spus că ducii de Sussex „nu vor face parte din acea anchetă”. Cu toate acestea, realizatoarea TV a declarat că Harry și Meghan speră la o relație mai puțin controversată cu rudele prințului. „Amândoi vor să meargă mai departe și amândoi vor ca această familie să se vindece”, a spus King.

CITEȘTE ȘI: Biografia prințesei Diana revine în topul celor mai vândute cărți după interviul lui Harry și Meghan Markle

Interviul acordat de Harry și Meghan Markle, vizionat de peste 49 de milioane de persoane

Meghan Markle a dezvăluit, la „Oprah”, că a avut gânduri sinucigașe; ducesa și prințul Harry așteaptă o fetiță

Foto: Profimedia Images