Prințul Philip, externat după o intervenție chirurgicală pe cord

De: Ana Obretin / 16.03.2021, 15:17
Prințul Philip, externat după o intervenție chirurgicală pe cord

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a fost externat marţi, la o lună după ce a fost spitalizat la Londra pentru tratarea unei infecţii, timp în care a fost supus și unei intervenţii chirurgicale pe cord.

Prințul consort a revenit la Castelul Windsor, unde locuieşte împreună cu regina de mai multe luni, în contextul pandemiei, potrivit BBC.

Ducele de Edinburgh a fost internat pe 16 februarie în Spitalul King Edward VII din Londra, pentru tratarea unei infecţii nespecificate. La începutul lunii martie, el a fost supus cu succes unei „intervenții chirurgicale” pentru o problemă cardiacă, după cum a anunțat Palatul Buckingham într-un comunicat.

Prințul Philip va împlini 100 de ani pe 10 iunie. El s-a retras din viața publică în 2017, când avea 96 de ani, după ce a participat la mai mult de 22.000 de angajamente publice oficiale, de când soția sa a devenit regină, ​​în 1952. El continuat însă să aibă scurte apariții publice. 

În iunie 2017, el a fost pentru scurt timp spitalizat, pentru „o infecție legată de o patologie existentă”, după care, un an mai târziu, a fost operat la șold. În ianuarie 2019, el a fost implicat într-un accident de mașină spectaculos,  când a lovit cu automobilul său, la volanul căruia se afla, o altă mașină. Deși Land Rover-ul pe care îl conducea s-a răsturnat, prințul a scăpat nevătămat, dar a renunțat la scurt timp la permisul de conducere.

În ianuarie, atât regina Elizabeth, cât și prințul Philip s-au vaccinat anti-COVID-19.

CITEȘTE ȘI: The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix 

Ce conține geanta reginei Elisabeta a II-a

Foto: Profimedia Images