Record de producții eligibile pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film

De: Ana Obretin / 26.02.2021, 14:39
Record de producții eligibile pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film

366 de lungmetraje sunt considerate eligibile anul acesta la premiul Oscar pentru cel mai bun film, un record pentru ultimii 50 de ani, a anunțat Academia americană. Acesta este cel mai ridicat număr de titluri eligibile din ultimii 50 de ani, dar doar al 22-lea cel mai mare total din istorie.

Prima gală a luat în considerare filme din anii 1927 și 1928, având 562 de pelicule eligibile. Restul topului include gale din anii 1930, 1940 și 1950.

Premiile Oscar 2021 – o gală atipică

Premiile Oscar de anul acesta vor fi decernate pe 25 aprilie. Cea de-a 93-a gală a Academiei de film americane este una atipică. Din cauza pandemiei, premiile Oscar 2021 au fost amânate cu două luni. În plus, s-au putut califica la premiul Oscar pentru cel mai bun film și pelicule care au fost destinate inițial unei lansări în cinematografie, dar au ajuns să aibă premiera pe o platformă de streaming, serviciu VOD etc.

Dintre titlurile eligibile pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film, membrii Academiei americane vor face cinci până la 10 nominalizări. Procesul de votare va începe pe 5 martie și se va încheia pe 10 martie. Nominalizările pentru toate categoriile vor fi anunțate pe 15 martie.

Anul trecut, 344 de titluri au fost considerate eligibile la premiul pentru cel mai bun film, potrivit Deadline.

„Nomadland”, „Mank”, „News of the World”, în lista posibilelor filme nominalizate la Oscar

Pelicule premiate în acest sezon se regăsesc, în mod nesurprinzător, în lista de posibile filme nominalizate la Oscar. Printre acestea se numără „Nomadland”, de Cloe Zhao, „Mank”, de David Fincher, „News of the World”, de Paul Greengrass, dar și „Colectiv”, de Alexander Nanau.

Premiul Oscar pentru cel mai bun film a marcat o premieră anul trecut

Anul trecut, comedia neagră “Parasite”, a sud-coreeanului Bong Joon-ho, a fost primul lungmetraj în altă limbă decât engleza care a câștigat premiul pentru cel mai bun film. De asemenea, a primit trofeele pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original și cel mai bun film internațional. Recent, Bong Joon-ho a confirmat că a finalizat scenariul pentru continuarea filmului “Parasite”.

Filmul cu cele mai multe Oscaruri

Recordul pentru cele mai multe Oscaruri este deținut de trei filme. „Ben-Hur” (1959), „Titanic” (1997) și „The Lord of the Rings: The Return of the King” (2003) au fost premiate fiecare cu câte 11 trofee.

CITEȘTE ȘI: Gala Oscar de anul acesta va fi transmisă din mai multe locuri 

“Colectiv”, de Alexander Nanau, pe lista scurtă de nominalizări la Oscar pentru documentar și film internațional 

România propune un film documentar la premiile Oscar 2021 

Foto: Profimedia Images