Regizorul miniseriei „Cernobîl” îl înlocuiește pe Denis Villeneuve la cârma seriei spin off „Dune”

De: Ana Obretin / 29.04.2022, 10:34
Regizorul miniseriei

Johan Renck, regizorul miniseriei de succes „Cernobîl/ Chernobyl”, îl înlocuiește pe Denis Villeneuve la cârma seriei spin off „Dune”.

„Chernobyl”, o saga de 5 episoade dedicată dezastrului nuclear din Ucraina, este considerat[ una dintre cele mai bune miniserii și a fost recompensată cu numeroase premii, inclusiv mai multe Primetime Emmy și Globuri de Aur. Despre regizorul său, suedezul Johan Renck, se va vorbi din nou, deoarece a fost ales să dezvolte seria spin off a filmului „Dune”. Denis Villeneuve, regizorul lungmetrajului lansat în cinematografe anul trecut, urma să se ocupe inițial de acest prequel pentru HBO Max și Warner Bros, dar el trebuie să se concentreze pe alte proiecte, printre care și partea a doua a filmului „Dune”.

Prin urmare, Johan Renck este cel care îl înlocuiește pentru a regiza primele două episoade din „Sisterhood”, care va fi centrat pe gruparea Bene Gesserit. Acest grup de personaje feminine care au exercitat influență politică și religioasă de-a lungul secolelor în societatea Imperium i-a fost foarte drag autorului Frank Herbert, care a scris seria de romane „Dune”.

Pentru a-l însoți pe Johan Renck, ce va fi și producător executiv, Diane Ademu-John a fost numită showrunner, în locul lui Jon Spaihts, care a fost recent demis.

CITEȘTE ȘI: Austin Butler, în discuții pentru a se alătura distribuției „Dune: Part 2” în rolul lui Feyd-Rautha

”Dune: Part 2” are data de lansare stabilită pentru 2023

Foto: Profimedia Images