Regizorul Ridley Scott spune că filmele cu supereroi sunt extrem de plictisitoare. Care este motivul

De: Nicoleta Lepădatu / 15.11.2021, 20:41
Regizorul Ridley Scott spune că filmele cu supereroi sunt extrem de plictisitoare. Care este motivul

Regizorul Ridley Scott a analizat filmele cu supereroi, numindu-le „plictisitoare ca naiba” și sugerând că unele dintre propriile sale filme au fost exemple reușite de acest fel ale genului.

Discuțiile de acest tip s-au intensificat în ultimii ani în urma succesului Marvel, deoarece un număr de regizori au pus la îndoială meritele acestor producții, inclusiv Martin Scorsese și Denis Villeneuve, autorul ”Dune”.

Regizorul ”House of Gucci” a spus: „Cele mai bune filme sunt așa datorită felului în care sunt construite personajele și vom ajunge la supereroi după asta dacă vrei, pentru că e de discutat. Filmele astea sunt al naibii de plictisitoare”

Scott a explicat: „Scenariile lor nu sunt deloc bune. Cred că am făcut trei filme grozave cu supereroi. Unul ar fi „Alien” cu Sigourney Weaver. Altul ar fi „Gladiator” și nu în ultimul rând  ”Blade Runner”, cu Harrison Ford.

„Sunt tot filme cu supereroi”, a adăugat el. „Așadar, de ce filmele cu supereroi nu au povești mai bune? Îmi pare rău. Poate credeți că exagerez, dar, să fim serioși. În mare parte sunt salvați de efectele speciale și asta devine plictisitor pentru toți cei care lucrează cu efecte speciale, pentru că este extrem de simplu să faci asta dacă ai bani.”

Când intervievatorul a sugerat mai târziu că nu va mai face un film cu supereroi în viitor, Scott a adăugat: „Harrison Ford a fost un supererou, dar toată lumea era confuză pentru că a fost bătut la final de celălalt supererou, despre care credeau că este tipul rău, dar care s-a dovedit a fi un tip bun. Cred că e destul de mișto.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Ridley Scott primește premiul de excelență la Veneția

 

 

 

 

Tags: