Roger E. Mosley, actor cunoscut pentru rolul din „Magnum P.I.”, a murit la 83 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 08.08.2022, 08:18
Roger E. Mosley, actor cunoscut pentru rolul din „Magnum P.I.”, a murit la 83 de ani

Roger E. Mosley, cel mai cunoscut pentru rolul pilotului de elicopter Theodore „T.C.” Calvin din serialul de televiziune CBS „Magnum P.I.”, a murit duminică dimineața. Avea 83 de ani. Nu sunt disponibile alte detalii despre moartea lui Mosley în acest moment.

Fiica lui Mosley a confirmat vestea morții lui printr-o postare tribut pe Facebook.

Roger E. Mosley, tatăl meu, prietenul tău, „antrenorul tău Mosley”, „TC” de la Magnum P.I., a murit la 1:17 dimineața”, a scris ea. „A fost înconjurat de familie în timp ce a trecut dincolo pașnic. Nu am putea niciodată să plângem un bărbat atât de uimitor. Ar urî dacă am plânge pentru el. Este timpul să sărbătorim moștenirea pe care a lăsat-o nouă tuturor.”

Actorul a fost binecunoscut pentru rolul său în seria originală din anii 1980 „Magnum P.I.”, în care a jucat alături de Tom Selleck. În total, Mosley a apărut în 158 de episoade.

Născut în Los Angeles pe 18 decembrie 1938, Mosley a crescut în Watts și a fost elev la Jordan High School. În 1971, a început actoria, jucând roluri mici în „Canon” și „Longstreet”. A continuat cu rolul lui Monk în „Terminal Island”, alături de Phyllis Davis și de viitorul său coleg Selleck.

După o serie de apariții mici la sfârșitul anilor 1970, Mosley și-a început perioada petrecută în „Magnum, P.I.” ca Theodore „T.C.” Calvin, un pilot de elicopter care avea o afacere cu un charter turistic numită „Island Hoppers”. Personajul său a apărut adesea alături de Orville „Rick” Wright, interpretat de Lawrence Francis Manetti. Mosley a regizat și scris și un episod din seria originală.

Pe lângă „Magnum, P.I.”, Mosley a mai avut apariții în „Love Boat”, „Night Gallery”, „Sanford and Son”, „Kung Fu”, „Kojak”, „McCloud”, „The Rockford Files”, „Starsky și Hutch”, „You Take the Kids”, „Night Court”, „Hangin’ With Mr. Cooper”, „Walker”, „Texas Ranger”, „Rude Awakening”, „Las Vegas” și „Fact Checkers Unit”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Nichelle Nichols, Uhura din seria originală „Star Trek”, a murit la 89 de ani

Paul Sorvino, star al filmului „Goodfellas”, a murit la 83 de ani