Sebastian Stan și Denise Gough, într-o „dramedie” indie despre iubire și alte droguri

De: Loredana Toma / 17.04.2021, 09:13
Sebastian Stan și Denise Gough, într-o

Sebastian Stan și Denise Gough sunt protagoniștii filmului “Monday”, în regia lui Argyris Papadimitropoulos, o comedie romantică ce se transformă într-o dramă, în care comportamentele urâte sunt mai mult decât convingătoare și “par să trezească și cele mai ascunse abilități de life coach ale spectatorului, acele dorințe de a încerca să aducă personajele pe calea cea dreaptă”, potrivit Variety.

Pentru început, filmul lasă senzația efervescentă că este doar o comedie romantică, indie, în toată regula – ușor de urmărit și reală, plină de sexualitatea unor limite încălcate, cu două personaje cu spirit liber în centrul acțiunii.

Povestea se întâmplă în Atena, la o petrecere disco ce are loc într-o casă unde Chloe (Denise Gough), o turistă din SUA ce se află în mijlocul unei despărțiri prin telefon, îl  întâlnește pe Mickey (Sebastian Stan), un expat american care este DJ și mixează melodia artistei Donna Summer “I Feel Love”, care deja dă tonul unui extaz hormonal romantic.

Totul pornește de la un extaz romantic și se termină cu “Ce fac eu aici?”

Cei doi se furișează în noapte, iar, dimineața, se trezesc dezbrăcați pe plajă. Mickey este întruchiparea bărbatului de care n-ai mai vrea să te dezlipești, ceea ce a făcut și Chloe, când și-a amânat, cu câteva zile, reîntoarcerea în America, pentru a mai petrece puțin timp cu tânărul care depune toate eforturile pentru a o impresiona.

Toate bune și frumoase până când cei doi se mută împreună și problemele și minciunile încep să apară, iar paradisul se cam transformă într-un fel de coșmar pentru care Chloe nu semnase, cu un Mickey care are un fiu în vârstă de șase ani căruia nu-i acordă atenție, cu o viață în care, cu excepția meseriei de DJ, nu face nimic altceva decât să piardă vremea cu unul dintre amicii lui înstăriți. Chloe, a cărei meserie este de avocat, ajunge să se întrebe ce face ea acolo, “și acela este momentul în care cu toții ne întrebăm de ce i-a luat atât de mult timp să-și pună această întrebare”, potrivit Variety. Comparând filmul cu „Blue Valentine” și „Head-On”, în care personajul masculin așteaptă ca partenera lui să i se conformeze întru totul, Variety concluzionează că acesta este un studiu al narcisismului masculin, care, pe alocuri este semi-improvizat și nu permite construirea dramatică a relației din centrul lui.

Filmul cu Sebastian Stan în rolul principal a avut premiera în toamna anului trecut, la Festivalul de la Toronto, iar, în acest weekend, a fost lansat în cinematografele din SUA.

CITEȘTE ȘI: Sebastian Stan dezvăluie condițiile în care ar interpreta rolul lui Luke Skywalker

Trailerul “The Falcon and the Winter Soldier”, cu Sebastian Stan, lansat la Super Bowl

Foto: Profimedia Images