Serialul dramă „Thai Cave Rescue” de la Netflix va avea premiera 22 septembrie

De: Nicoleta Lepădatu / 28.07.2022, 11:20
Serialul dramă „Thai Cave Rescue” de la Netflix va avea premiera 22 septembrie

Netflix va lansa pe 22 septembrie drama despre salvarea în viața reală a 12 băieți și a unui adult care au fost blocați într-o peșteră din nordul Thailandei.

„Thai Cave Rescue” va arăta cum excursia pe care echipa de fotbal Wild Boars cu antrenorul lor de 25 de ani au făcut-o într-o peșteră a mers dezastruos când ploaia abundentă i-a prins în interior, ducând la o misiune internațională masivă de salvare, care a captivat întreaga lume.

Netflix a colaborat cu regizori din Thailanda și nu numai pentru a crea seria de șase episoade, care este filmată în întregime în Asia, după ce a achiziționat drepturile pentru  poveste împreună cu SK Global Entertainment în 2019. Acțiunea dramei se desfășoară din perspectiva celor de la centrul de salvare.

Creat de Michael Russell Gunn („Billions”, „Designated Survivor”) și Dana Ledoux Miller („Designated Survivor”, „Narcos”), seria limitată este regizată de thailandezul Baz Poonpiriya („One for the Road”, „Bad Genius”) și regizorul american Kevin Tancharoen („The Brothers Sun”, „The Book of Boba Fett”). Ambii sunt, de asemenea, producători executivi alături de Jon M. Chu („In the Heights”, „Crazy Rich Asians)” și Lance Johnson („Troop Zero”, „The Equalizer”) pentru Electric Somewhere; John Penotti („Crazy Rich Asians”) pentru SK Global Entertainment; John Logan Pierson („Spenser Confidential”, „Patriots Day”; și Tim Coddington („Mulan”, „Crazy Rich Asians”).

Distribuția îi include pe Papangkorn „Beam” Lerkchaleampote în rolul antrenorului Eak, Thaneth „Ek” Warakulnukroh în rolul guvernatorului Chiang Rai, Narongsak Osottanakorn, Urassaya „Yaya” Sperbund și Manatsanun „Donut” Phanlerdwongsakul în rolul Kelly și Pim – reprezentanți ficționari ai lumii reale a motoarelor hidraulice care au făcut posibilă salvarea incredibilă. Supakorn „Tok” Kitsuwan este fostul scafandru Navy SEAL Saman „Ja Sam” Gunan, iar Bloom Varin joacă rolul medicului militar, colonelul Bhak Loharjun.

Băieții sunt interpretați de 12 tineri actori locali, filmările având loc la casele băieților adevărați și în peștera Tham Luang, unde au rămas captivi.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: „The Sandman”, serialul care aduce visurile la realitate, are premiera pe Netflix pe 5 august (VIDEO)

Un serial spinoff „Stranger Things”, în lucru la Netflix, confirmă Matt și Ross Duffer