Serialul prequel „It” se află în lucru la HBO Max

De: Nicoleta Lepădatu / 30.03.2022, 08:38
Serialul prequel „It” se află în lucru la HBO Max

Un prequel al „It” este în dezvoltare la HBO Max, conform publicației Variety.

Serialul, care se numește deocamdată „Welcome to Derry”, are acțiunea plasată în anii 1960, în perioada premergătoare evenimentelor din „It: Part One”, filmul din 2017 bazat pe romanul de groază al lui Stephen King. Se spune că serialul va include și povestea lui Pennywise, clovnul.

Andy Muschietti, care a regizat „It: Part One” și „It: Part Two” din 2019, va fi producător executiv al serialului împreună cu Barbara Muschietti și Jason Fuchs. Potrivit surselor, Muschiettis și Fuchs au dezvoltat povestea pentru prequel, Fuchs fiind cel care a scris scenariul. Andy Muschietti ar regiza și primul episod în cazul în care proiectul va trece mai departe de pilot.  Warner Bros. Television este studioul din spatele proiectului, WB producând și cele două filme.

Reprezentanții HBO Max și WBTV au refuzat să comenteze.

Dacă proiectul merge mai departe, acesta ar fi cel mai recent exemplu prin care HBO Max construiește o componentă de serie dintr-o franciză de film WB existentă. Colin Farrell urmează să reia rolul Pinguinului din „The Batman” într-o serie limitată pentru streamer, deși o serie limitată despre Gotham PD (și Arkham Asylum) este încă în curs de dezvoltare. Există, de asemenea, un serial în lucru despre Bene Gesserit din „Dune” la HBO Max, printre alte câteva proiecte bazate pe film.

Cele două noi filme „It” au încasat împreună peste 1,1 miliarde de dolari la box office-ul mondial, al doilea film având loc la 27 de ani după evenimentele primului, cu o nouă distribuție pentru adulții care au preluat locul copiilor din prima parte. „It” a fost adaptat anterior într-o miniserie în două părți pentru ABC în 1990, cu interpretarea iconică a lui Tim Curry în rolul lui Pennywise.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Stephen King dezvăluie numele singurului film de groază pe care nu l-a putut urmări până la final

Tags: