Top 10 filme de Halloween pe care le poți vedea chiar acum pe rețelele de streaming (Video)

De: Nicoleta Lepădatu / 28.10.2021, 12:07
Top 10 filme de Halloween pe care le poți vedea chiar acum pe rețelele de streaming (Video)

Cele mai bune filme de Halloween nu trebuie să fie neapărat și cele mai înfricoșătoare, dar un maraton de senzații tari nu strică. Am ales pentru tine 10 dintre cele mai cunoscute și mai vizionate astfel de producții, pe care le poți vedea chiar azi pe rețele de streaming. Și ce poate fi mai grozav decât să poți să vizionezi oricând producții care au făcut generații întregi să tresară, pe care le vei găsi în lista noastră cu cele mai bune filme de Halloween de vizionat în acest an, într-un amestec de clasice și moderne.

1. Trick ‘r Treat

Lungmetrajul din 2008 ”Trick ‘r Treat”, care a devenit imediat un film-cult de Halloween, este compus, de fapt, din patru scurtmetraje toate legate între ele de un înfiorător (și oarecum adorabil) trick-or-treter care își pune amprenta pe fiecare dintre poveștile de groază. Acțiunea se petrece, cum altfel, într-un orășel, în noaptea de Halloween și filmul dă senzația unui clasic horror din anii 1980, combinând comedia bizară și sperieturile autentice.

Unde poate fi văzut: HBO Max

2. Scream

Filmul clasic al anilor ’90 al lui Wes Craven se concentrează pe ceea ce se întîmplă într-un liceu din California, vizat de un criminal mascat. Există atât de multe motive pentru care acest film rămâne iconic – acea scenă terifiantă a apelului telefonic din deschidere, fiind doar unul dintre ele. Dacă îți place, e bine să știi că  mai sunt câteva filme în serie (unele de calitate îndoielnică, ca să fin sinceri).

Unde poate fi văzut: HBO Max

3. Hocus Pocus

Un grup de copii trebuie să oprească un trio de vrăjitoare rele și ciudate ca să nu devină nemuritoare. Doar că vrăjitoarele însele (jucate de Bette Midler, Sarah Jessica Parker și Kathy Najimy) ) sunt cea mai bună parte a întregului film. Iar scena „I Put a Spell On You”! este una memorabilă.

Unde poate fi văzut: Disney+

4. Ghostbusters

Un trio de oameni de știință în dizgrație decid să-și încerce mâna în a elimina entitățile paranormale care terorizează orașul New York. Ei pot dezintegra fantomele, deci devin singura linie de apărare a orașului atunci când se întâlnesc cu o ușă către o dimensiune diabolică și care ar putea distruge totul. Filmul este amuzant, surprinzător și ideal de văzut mai ales dacă nu crezi în fantome.

Unde poate fi văzut: Amazon

5. The Shining


Jack Torrance (Jack Nicholson), un alcoolic care vrea să se lase de băutură, îi ia cu sine pe soția sa Wendy (Shelley Duvall) și pe fiul lor Danny (Danny Lloyd) în hotelul Overlook, o clădire luxoasă din Munții Stâncoși de care a fost angajat să aibă grijă în afara sezonului turistic.
Pe măsură ce săptămânile trec, fiecare membru al familiei are episoade de halucinații terifiante. Danny, înzestrat cu puteri psihice deosebite, este primul care își dă seama că hotelul a fost scena unor crime sângeroase cu mulți ani înainte. Apoi, Jack începe să se afunde tot mai adânc în nebunie. Deși nu-și recunoaște crizele, cu fiecare halucinație, comportamentul devine din ce în ce mai instabil, mai violent și mai brutal. Derutată de atitudinea interiorizată a lui Danny și de purtarea iraționala a lui Jack, Wendy este ultima care rezistă. În final ea devine dureros de conștientă de pericolul care îl amenință și, în ciuda spaimei sale isterice, reușește să supraviețuiască împreună cu copilul.

Unde poate fi văzut: HBO Max

6. Casper

„Psihologul fantomelor” dr. James Harvey (Bill Pulman) și fiica sa Kat (Christina Ricci) ajung la vechiul conac Whipstaff.
Lacoma sa proprietară, Carrigan Crittendon (Cathy Moriarty), l-a angajat pe dr. Harvey să exorcizeze fantomele casei: una mică și prietenoasă, dar singură, pe nume Casper, care vrea doar un prieten, și unchii săi puși pe scandal, Lungilă, Puturosu’ și Grăsanu’ (Trioul Fantomatic). Dacă planul va merge, ea și Dibs (Eric Idle), partenerul ei, vor putea pune mâna pe comoara conacului. Între timp, Casper a găsit un spirit pereche în Kat, dar Trioul Fantomatic nu va tolera oameni adevărati în casa sa.

”Casper” este, cu singuranță, unul dintre cele mai frumoase pelicule de pe lista noastră cu filme de Halloween.

Unde poate fi văzut: Amzon

7. Scary Movie

Îți amintești de perioada parodiilor memorabile, în care regizor talentați reușeau să transforme filme clasice în adevărate opere de artă? Ei bine, ”Scary Movie” este unul dintre cele mai reușite.

Unde poate fi văzut: Netflix

8. The Conjuring


Doi investigatori paranormali (Patrick Wilson și Vera Farmiga) sunt chemați să investigheze o casă bântuită, descoperind rapid prezența răuvoitoare care pândește în jurul lor. Cea mai ciudată parte a întregului film este că pretinde că se bazează pe o poveste adevărată.

Unde poate fi văzut: Netflix

9. The Nightmare Before Christmas

Plecând din orașul Halloween, Regele Dovleac dă, din greșeală, peste intrarea în orașul Crăciunului și este atât de impresionat încât hotărăște să-l răpească pe Moș Crăciun și să împartă darurile în locul acestuia. Numai că buna intenție se transformă în coșmar, pentru că, în locul obișnuitelor daruri, copiii primesc păianjeni, gândaci și cranii. Cum se vor rezolva lucrurile?

Unde poate fi văzut: Disney+

10. ParaNorman

În ”ParaNorman”, un orășel este asediat de zombie. Cine poate fi chemat în ajutor, decât Norman, un băiețel considerat de toată lumea un ciudat, care poate să vorbească cu cei morți. Dar, pentru a salva orașul de acel blestem vechi de sute de ani, Norman trebuie să înfrunte fantome, vrăjitoare și, cei mai răi dintre toți, adulții idioți ai locului. Dar acest tânăr îmblânzitor de spirite rele se va vedea nevoit să-și desfășoare activitățile paranormale până dincolo de limitele lumești.

Unde poate fi văzut: Netflix

Chiar dacă lista noastră cu filme de Halloween nu este atât de extinsă pe cât ar merita, aceasta este o perioadă numai bună să vezi sau să revezi film cu vrajitoare, zombies și alte creaturi înspăimântătoare care au fost aduse la viață pe ecrane în producții, de multe ori, remarcabile.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Josh Lucas va juca în thrillerul ”The Black Demon”, în regia lui Adrian Grunberg (”Rambo: Last Blood” )