Stephen King dezvăluie numele singurului film de groază pe care nu l-a putut urmări până la final

De: Nicoleta Lepădatu / 03.06.2021, 11:26
Stephen King dezvăluie numele singurului film de groază pe care nu l-a putut urmări până la final

Este responsabil cu „înspăimântarea” cititorilor și a publicului din întreaga lume cu cărțile sale de groază, dar se pare că nici măcar Stephen King nu este mai presus de frică.

Omul din spatele „The Shining”, „It” și „Pet Sematary” a dezvăluit recent că a existat un film pe care el nu a putut să îl urmărească până la final.

King a apărut de curând în emisiunea „History of Horror” a regizorului și actorului Eli Roth, unde a discutat despre autorul său preferat care scrie acest gen de literatură și despre unele dintre filmele care au avut cea mai mare influență asupra lui ca autor.

El a dezvăluit că, prima dată când a urmărit „The Blair Witch Project”, nu a putut să se uite până la final. „Prima dată când l-am văzut, eram în spital, sub influența medicamentelor”, a spus King. „Fiul meu a adus o casetă VHS și mi-a zis: ‘Trebuie să te uiți la asta’. La jumătatea lui, am strigat: ‘Opriți-l, este prea ciudat!’”.

Stephen King a spus că filmul a devenit între timp unul dintre preferatele sale și a recunoscut de mai multe ori că a fost o inspirație majoră pentru unele dintre cărțile lui recente.

Într-o ediție din 2010 a cărții sale „Danse Macabre”, King a scris: „Un lucru despre ‘Blair Witch’: pare al naibii de real. Un alt lucru despre ‘Blair Witch’: se simte al naibii de real. Și din acest motiv este exact ca cel mai oribil coșmar pe care l-ai avut vreodată, cel din care te trezești cu respirația tăiată și plângând de ușurare pentru că ai crezut că ai fost îngropat de viu, dar s-a dovedit că era doar un vis din cauza pisicii care a venit să îți doarmă pe piept”.

Și King nu a fost nici pe departe singura persoană din lume care a găsit „The Blair Witch Project” imposibil de urmărit până la final atunci când a ajuns în cinematografe pentru prima dată, în 1999. Tehnica de filmare folosită a fost atât de convingătoare încât a condus la discuții cu privire la realismul faptelor prezentate și au existat chiar rapoarte despre faptul că spectatorii au experimentat rău fizic în timp ce vizionau filmul la cinema.

Publicația Comic Book subliniază că, în epoca rețelelor sociale, este puțin probabil ca „The Blair Witch Project” să fi câștigat statutul de cult la fel de repede ca atunci când a fost lansarea inițială. Dar acest lucru nu a împiedicat filmul să continue să-i îngrozească chiar și pe cei mai mari fani ai genului la mai bine de două decenii de când a fost lansat.

CITEȘTE ȘI: Stephen King va publica două cărți până la sfârșitul acestui an

Julianne Moore este înfricoșătoare în miniseria “Lisey’s Story”, adaptată după romanul lui Stephen King

 Foto: Profimedia Images