Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, casa de discuri care i-a lansat cariera

De: Nicoleta Lepădatu / 10.02.2022, 08:08
Snoop Dogg a cumpărat Death Row Records, casa de discuri care i-a lansat cariera

Snoop Dogg revine în afaceri cu casa de discuri care și-a lansat cariera.

Mogulul hip-hop a achiziționat marca Death Row Records de la MNRK Music Group, o firmă controlată de fonduri private de capital administrate de Blackstone. Termenii acordului nu au fost făcuți publici.

Fondată în 1992 de Dr. Dre, Suge Knight, D.O.C. și Dick Griffey, Death Row a fost printre casele de discuri cu cel mai înalt profil din industria muzicală timp de o perioadă în acel deceniu, responsabilă pentru lansările care au schimbat cultura de la Dre, Snoop Dogg și Tupac Shakur, printre alții. Cu toate acestea, controversele au apărut pe fondul unui val de procese și activități cu implicații penale, dintre care unele l-au implicat pe cofondatorul Suge Knight, care rămâne în spatele gratiilor din acest motiv.

Death Row Records a depus în cele din urmă cererea de faliment în 2006 și a fost achiziționată la licitație trei ani mai târziu pentru 18 milioane de dolari de WIDEawake Entertainment. S-au mai schimbat proprietarii de-a lungul anilor, ajungând în cele din urmă la Blackstone și MNRK. Într-o declarație, Snoop spune că marca are o valoare imensă neexploatată.

„Mă simt bine să dețin casa de discuri din care am făcut parte la începutul carierei mele și ca unul dintre membrii fondatori. Acesta este un moment extrem de semnificativ pentru mine”, a explicat Snoop, care a continuat să semneze cu No Limit Records, Interscope, Capitol, Geffen, Priority Records și Def Jam. „Aș dori să le mulțumesc personal echipelor de la Blackstone, MNRK și în special lui David Kestnbaum, care au colaborat cu mine timp de câteva luni pentru a face din această revenire interesantă o realitate.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Heidi Klum și Snoop Dogg au lansat împreună un single dance

 

Tags: